Home Overzicht Nieuw sociaal netwerk wil buurtbewoners verbinden

Nieuw sociaal netwerk wil buurtbewoners verbinden

0

Iemand die je kent uit de buurt stuurt je een mailtje. Of je mee wilt doen met Nextdoor. Toch eens kijken op nextdoor.nl. Een filmpje vertelt het verhaal dat het om een besloten omgeving gaat én dat de buurt er beter door wordt. Dat je gemakkelijk contact houdt met je buren en dat het nuttig is voor alles en iedereen.

Een blik op de kaart van de Watergraafsmeer leert dat inmiddels 4 procent van de  5.156 huishoudens lid is en dat er al heel wat mensen een uitnodiging hebben ontvangen om zich aan te sluiten bij Nextdoor. Op die kaart kun je precies zien wie zich heeft aangemeld, met naam en adres. En dat laatste lijkt mensen tegen te houden om zich te laten registreren. ‘M’n privacy is ook wat waard’, is een veel gehoorde reactie.

Privacy versus voordelen
Anderen tillen daar niet aan en vinden de voordelen van de app meer waard. Volgens Nextdoor worden alle leden geverifieerd en buren kunnen zich alleen aanmelden met een echte naam. Hoewel via WhatsApp buurten soms ook al contact met elkaar hebben, biedt Nextdoor wat meer mogelijkheden.

Betere buurt
‘We hebben Nextdoor opgericht omdat we geloven in de kracht van onze buurt, onze thuishaven. We hopen dat buren met Nextdoor bijdragen aan het bouwen van een betere buurt. Want waar buren met elkaar praten, gebeuren mooie dingen’, staat er te lezen op de site.

Groot in Verenigde Staten
Vier jaar geleden startte Nextdoor in de VS met financiële steun van prominente investeerders. Inmiddels is daar meer aan de overkant van de oceaan dan de helft van alle buurten, zo’n 92.000, actief op Nextdoor op de pc en mobiel. Een verdienmodel is er nog niet. Op de lange termijn wil men premiumdiensten aanbieden.

nextdoor.nl