Home Kunst Nieuwe broedplaats Remise biedt creatieven werkplek

Nieuwe broedplaats Remise biedt creatieven werkplek

0

Verborgen in de Tweede Leeghwaterstraat, om de hoek van de Czaar Peterstraat zit broedplaats Atelier Remise. Verschillende creatieven hebben er hun werkruimte in het gebouw dat in 1884 werd geopend als remise voor de paardentram. De Remise is een van de bijna twintig broedplaatsen in Oost.

De komende vijf jaar mag de Remise ruimte bieden aan zo’n twaalf creatieve ondernemers en kunstenaars, verspreid over vier grote ateliers. De broedplaats heeft een semipublieke functie en dat betekent dat er ook workshops en activiteiten voor de buurt worden georganiseerd. Op vrijdag 10 mei geven de creatieven een voorproefje van het aanbod en zijn ze met het programma op uiteenlopende wijzen bezig met het thema ‘identiteit’.

Feestelijke opening op vrijdag 10 mei

Fotoserie van Eva Roefs
Kledingmerk Moe Oslo is een van de creatieve ondernemers in de Remise. Met haar kleding verlegt zij grenzen door de standaard normen uit te dagen, maar nog steeds draagbare kleding te creëren. Op 10 mei stelt zij een fotoserie tentoon die in samenwerking met fotografe Eva Roefs is ontstaan. De expositie laat het publiek nadenken over hun perceptie van de mode-industrie.

Workshops van Daisy Lee
De Amerikaanse kostuumontwerper en naaister Daisy Lee is een bekend gezicht in Amsterdam. Ze maakt zelf kleding en geeft geregeld workshops aan mensen die het vak willen leren. Tijdens de opening vertelt zij meer over haar naailessen en cursussen meubelstofferen en kostuumontwerpen. Ze zijn voor iedereen toegankelijk.

Samen werken in atelier
In de Remise bieden de Creatieve Makers Amsterdam workshops schilderen en tekenen aan. Andere creatieven kunnen er op flexibele basis in een gemeenschappelijk atelier werken. Op 10 mei staat ook hun atelier open en verzorgen zij de workshop ‘Tekenen als Rembrandt’.

In de Remise bieden de Creatieve Makers Amsterdam workshops schilderen en tekenen aan.

De redactie van MUG
Magazine
Ook de bevlogen redactie van MUG Magazine is onderdeel van de broedplaats. is hét gratis maandblad voor minima en voor mensen die zich maatschappelijk betrokken voelen. MUG informeert over zaken als sociale zekerheid, werk, schuldhulp en participatie. Tijdens de opening hosten zij een fotoshoot met vaste fotograaf George Maas en kunnen bezoekers poseren voor de rubriek ‘Klerenzooi’. De mooiste shoots met de beste verhalen komen in het magazine.

Aan de allerkleinsten wordt ook gedacht: om kwart over vijf is er een poppenkast en natuurlijk kunnen alle leeftijden meedoen met de activiteiten in de ateliers.

Feestelijke opening van nieuwe broedplaats Remise in de Tweede Leeghwaterstraat is op vrijdag 10 mei van 17:00 tot 21:00 uur.