Home Kunst Nieuwe kunstbeurs in Loods 6 brengt kunstenaar en koper direct samen

Nieuwe kunstbeurs in Loods 6 brengt kunstenaar en koper direct samen

0
'Time' van de Russiche schilder Konstantin Korobov
‘Detail Streifenbild No. 45.2’ van Esther Burger.

Een nieuwe kunstbeurs wil getalenteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland de mogelijkheid biedt om hun werken te tonen en te verkopen zonder tussenkomst van een galerie. Organisator Hanna Ellola van Four Seasons Art fair: ‘Het is een beurs door én voor kunstenaars met het hart op de juiste plaats en waarbij de verbinding tussen kunstenaar en kunstliefhebber centraal staat. Omdat we samen sterk zijn en de wereld een stukje mooier willen maken met bijzondere kunst.’

Meer dan 70 kunstenaars uit ruim 17 landen presenteren zich in het sfeervolle Loods 6 aan het publiek. Het zorgvuldig door vakkundige curatoren geselecteerde aanbod bestaat uit schilderijen, collages, beeldhouw- werken en toegepaste kunst. Van surrealisme en realisme tot abstracte en naïeve kunst. Voor elke portemonnee is er wel wat te vinden. Geen tussenkomst van galerieën en hoge commissies die kunstenaars benadelen maar, een optimaal profijt voor de kunstenaar. Ook als kunstkoper wil je per slot van rekening dat je aankoop financieel ten goede komt aan de maker van jouw mooie kunstwerk.

'Detail Streifenbild No. 45.2' van Esther Burger

Hanna Ellola: ‘Wij brengen kunstenaars uit verschillende landen samen in de unieke locatie van Loods 6 in het Oostelijk Havengebied. Het is een locatie met een open atmosfeer waar beleving centraal staat met een muzikale noot en de mogelijkheid om te genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en dranken. Het is een beurs waar diverse culturen en achtergrond elkaar kruisen en inspireren. Vooral ook is het een inspirerende plek waar je het verhaal achter het kunstwerk te weten kunt komen en direct in gesprek kunt gaan met je favoriete kunstenaar.’

Naast een uitgebreid aanbod van kunst valt er te genieten van Italiaanse gerechten en dranken van restaurant Bella Storia. Bovendien is er elke dag live muziek met onder meer klassiek van Mokum Duo, jazz van trio Cleaver, Van Deventer & Van Leeuwen en blues/classic rock van The Happy Hours, René & Alex. En niet te vergeten Marloes Kloppenburg en sax duo Ada Rave & Adan Mizrahi.

Four Seasons Art fair is geopend op donderdag 31 augustus van 18:00 tot 22:00 uur, vrijdag 1 en zatyerdag 2 september van 12:00 tot 20:00 uur en zondag 3 september  van 10:00 tot 18:00 uur. Loods 6, KNSM-Laan 143. Toegang € 7,50.

Marja van Putten ‘Huisstijl’ van Marja van Putten