Home Groen Nieuwe lichting tuinfotografie in de Hortus

Nieuwe lichting tuinfotografie in de Hortus

0

Dit jaar is de Hortus wederom gastlocatie voor de befaamde IGPOTY tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. De tentoonstelling in de Hortus toont een selectie van meer dan dertig winnaars en genomineerden uit de 2017 Competitie.

Fotografen van over de hele wereld doen mee aan IGPOTY, die elk jaar van februari tot oktober wordt gehouden. De thema’s zijn tuinen, natuur, bloemen planten en landschappen. Inmiddels  is IGPOTY de belangrijkste competitie op het vakgebied van planten- en tuinfotografie.  Ieder jaar in februari  worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De tentoonstelling staat dan in Kew Gardens in Londen. Daarna reist deze tentoonstelling de wereld rond; tuinen in Engeland, de botanische tuinen van Sydney, New York, Zweden en ook in de Hortus Amsterdam.

De IGPOTYtentoonstelling bestaat uit beelden van winnaars en genomineerden. Deze  zijn geselecteerd in verschillende categorieën; van  indrukwekkende bloemenmacro’s tot mistige bossen en adembenemende landschappen; allen geïnspireerd door de wonderlijke wereld van planten.

Tijdens de tentoonstellingsperiode organiseert de Hortus diverse workshops, rondleidingen en andere activiteiten omtrent (tuin)fotografie. Meer hierover op  www.dehortus.nl en op facebook onder hortusamsterdam. Meer over IGPOTY is te vinden op www.igpoty.com.

De foto’s in de Hortus zijn te zien tot 18 juni.

 

Vorig artikelDe ‘onvoltooide van Schubert’ in nieuwe metrohal Noord/Zuidlijn
Volgend artikelAfscheid van het Willem Dreeshuis