Home Overzicht Nieuwe naam en nieuw gezicht voor Hotel Casa

Nieuwe naam en nieuw gezicht voor Hotel Casa

0

Hotel Casa 400 dat vlakbij de Wibautstraat staat, heet voortaan gewoon Hotel Casa Amsterdam. Met de naamsverandering hult het hotel zich in een compleet nieuwe huisstijl. Directeur Hans Vugts: ‘We hebben een rijke geschiedenis en traditie en daar hoort een sterk merk bij waardoor we ons verhaal beter kunnen delen met al onze stakeholders. De nieuwe visuele identiteit is het kader waarin de verhalen van Casa zichtbaar worden.’

Het legendarische verhaal van Casa begint met vier studenten en een missie. Frits Bolkestein, Ruud Klokgieters, Gabbe Scheltema en wijlen Nol van Zuiden richtten eind jaren ’50 Casa op met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting.

Ontwerpstudio Lesley Moore ontwierp de nieuwe visuele identiteit. De basis van Casa vormt het uitgangspunt voor het nieuwe logo. De twee A’s symboliseren dat Casa een huis voor zowel studenten als hotelgasten is. Het gebouw zelf vormt het kader waardoor de verhalen als het ware onderdeel van het gebouw worden, en het gebouw onderdeel van de verhalen. Daarnaast maakt de huisstijl gebruik van een breed palet uit kleuren om het jonge en speelse karakter beter te kunnen benadrukken.

Een paar jaar geleden verliet Casa 400 het oude Casa gebouw in de James Wattstraat. Het pand was in in de zomervakantie in gebruik als hotel. Tijdens het studieseizoen waren de 400 kamers  beschikbaar voor studenten. Het pand is helemaal gestript en veranderd in een gebouw met 330 studentenwoningen. Het nieuwe pand even verderop, waar het hotel is gevestigd, werd in september 2010 in gebruik genomen.

www.hotelcasa.nl