Home Sport&Fit Nieuwe sport bij USC op sportpark Middenmeer: Padel

Nieuwe sport bij USC op sportpark Middenmeer: Padel

0

Padel is de nieuwste hit in racketsportland. Padel – spreek het uit als padèl – laat zich het beste omschrijven als een combinatie van tennis en squash. USC tennis op sportpark Middenmeer heeft sinds kort twee gloednieuwe, vaste banen voor padel. Het is een toegankelijke sport, snel en staat garant voor spannende rally’s. Padel is een combinatie van tennis en squash. Omdat padel gemakkelijker is dan tennis of squash zie je het spelers van alle niveaus en leeftijden beoefenen.

Tijdens de talkshow Dwars door Oost in de Jungle waren toch wel veel mensen verbaasd om te horen dat padel in Spanje op na voetbal de grootste sport is. Maar padel verovert nu ook in ons land snel de harten van racketsporters. In Amsterdam biedt USC Tennis als eerste de mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen spelen. USC heeft vaste padelbanen en dat is toch wel uniek.

Tennis en squash
Padel laat zich het beste omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Padel is al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika. Maar padel groeit nu ook Amsterdam! Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Waar tennis vaak nog wat oefening vereist voordat er leuke rally’s gespeeld kunnen worden is padel zeer toegankelijk. Padel wordt daarom op alle niveaus en alle leeftijden gespeeld.

Bijzondere racket
Het grootste verschil met zowel tennis als squash is misschien wel het racket. Het padelracket is in zijn geheel van kunststof en heeft dus geen snaren. In het ronde racketblad is een aantal gaten geboord voor de luchtweerstand. Onderaan het racket zit een koordje dat verplicht om de pols bevestigd moet worden zodat het niet kan rondvliegen in de kooi.

Studenten en buurtbewoners
De padelbanen zijn onderdeel van het tennispark van het USC, de sportorganisatie van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. USC Tennis is een park met acht tenniscourts waarvan er vier overdekt zijn door een semipermanente hal. Niet alleen studenten maar ook buurtbewoners kunnen gebruik maken van de banen. Met een padelabonnement kun je reserveren. Maar ook losse padelbaanhuur zonder abonnement is mogelijk,

Info over padel bij uscsport.nl

Voorbeeld van een padelbaan.
Vorig artikelKaart brengt duurzaam Oost in beeld én bij elkaar
Volgend artikelKoren en dansers uit Estland komen naar Oost: Kòlavöö