Home Overzicht Nominatie leraar van het jaar voor docent van het Metis

Nominatie leraar van het jaar voor docent van het Metis

0

Op het Metis Montessori Lyceum op de Mauritskade werd een taart bezorgd. Afzender: de Onderwijscoöperatie. Directeur Hüseyin Asma overhandigde de taart aan docent Hakan Akkas ter ere van zijn nominatie als leraar van het jaar 2016.

Een beroepsjury heeft uit 900 inzendingen leraren genomineerd die hun passie uitdragen, die inspireren en ambassadeur zijn van hun sector.

Hakan Akkas is docent informatica op het Metis en biedt vol passie de kans aan kinderen om zich uit te leven in hun interesse voor computers. Kinderen kunnen op het Metis naar keuze excelleren en daar geeft Hakan alle ruimte voor.

Het Metis heeft een roboticaclub, de Amsterdamse Coder Dojo,  en de school neemt deel aan allerlei wedstrijden en projecten zoals RoboCup Junior en ‘ICT in de wolken’. Hakan Akkas is overal op inspirerende wijze bij betrokken en heeft bovendien het initiatief genomen voor een nieuw informaticaprofiel: de coder class.

De coder class heeft net als het Technasium van Metis een onderwijsconcept waarin Hakan met zijn leerlingen veel met het bedrijfsleven en vervolgopleidingen samenwerkt. Kinderen leren binnen en buiten de school en ze staan midden in de samenleving. Dit concept leeft overal binnen de montessorischool en Hakan Akkas zegt zelf dan ook over zijn nominatie: ‘Iedere willekeurige docent van het Metis had hier kunnen staan, dit is wat we hier doen.’