Home Rob Zwetsloot Normloosheid, de zedenverwildering en het hedonisme van de huidige tijd

Normloosheid, de zedenverwildering en het hedonisme van de huidige tijd

0

Ik wil graag uw aandacht vragen voor de normloosheid, de zedenverwildering en het hedonisme van de huidige tijd. Voor de jungle waarin we ook het oostelijke gedeelte van Amsterdam meer en meer verandert. Bij de minste of geringste aanleiding barst het krapuul weer uit in ongebreideld feestgedruis. Met mateloze slemppartijen, overdadig drugsgebruik en bandeloze sex. Het uitingen van de doodsstrijd waarin onze cultuur zich bevindt.

Het is dansen op de rand van de vulkaan, terwijl  voor onze ogen de samenleving  in elkaar stort. Ik heb als lijsttrekker van de Radicale Oppositie Beweging de oplossing voor deze voortwoekerende verloedering. Afschaffen al die feesten. Weg ermee.

We hebben net dat rare uit de VS geïmporteerde Halloween achter de rug. Dat is alleen nog maar het begin vaneen tsunami van liederlijke feesten die de komende tijd volgen. Binnenkort krijgen we het feest van de seksist sint maarten, van wie alle meisjes rokjes moeten dragen. Niemand weet waarom deze stomme lampionnenparade plaatsvind. Weg ermee. Verbieden.

Dan krijgen we de poppenkast van Sinterklaas met zijn slaafje/assistent/vriend zwarte piet. U mag zelf bedenken hoe u deze schertsfiguur wil duiden. Opzouten met die hele kermis. Laten ze opzouten en in Spanje blijven waar ze zogenaamd vandaan komen. Terwijl Sint Nicolaas eigenlijk een katholieke bisschop was in Turkije, toen dit land nog in handen van de moederkerk was.

Vervolgens volgt de hardcore feestneuzen het Scandinavische Santa Lucia, waarin iedereen straalbezopen van de aquavit met brandende kaarsen op het hoofd rond gaat lopen, vals zingend scabreuze liederen ten gehore brengende. Laten ze in het noorden blijven met die ongein. Dan dan komt daaroverheen nog kerstmis met de kerstman, die mafkees uit Lapland met zijn rendieren. In praktijk betekend dat  je twee dagen ergeren aan je familie, proberen ruzie te vermijden en onmatig veel eten en drinken.

En als je dan net herstelt bent van voedselvergiftiging en delirium krijgen oud en nieuw, met nog meer drank en drugs, vette oliebollen, appelflappen. en afgerukte ledematen en met blindheid geslagen pechvogels. Waar iedereen goede voornemens maakt die die nooit uitgevoerd zullen worden. En na nieuwjaar starten de campagnes voor het driekoningenfeest, het uit de VS geïmporteerde Valentijnsdag en carnaval.

Ik heb een bloedhekel aan al die stomme festiviteiten. Ik doe er niet aan mee. Ik sluit mezelf op in volstrekte afzondering op een dieet van water en vitamine pillen. En protesteer af en toe. Tegen beter weten in. Want het aantal feesten neemt alleen maar toe. De feesten van de hindoes en de moslims en winti aanhangers en de taoïsten en de scientologen bijvoorbeeld. Tot er zoveel feesten zijn dat er iedere dag wel een reden is om het op zuipen en schransen te zetten.

Waar ik woon, in het oostelijke deel van centrum van Amsterdam is het al zover. Daar is het dag in dag uit feest met bezopen, vechtende, kotsende en andere onbeschaafd gedrag vertonende toeristen. En gezien de groei van het aantal hotels, cafés en restaurants is Oostelijk Amsterdam volgende plek waar die door een tsunami van normloosheid, de zedenverwildering  en het hedonisme zal worden overspoeld. Ik wens de inwoners van dit gebied veel sterkte met het overleven in deze jungle.

En het is maar dat u dat weet.