Home Overzicht Notaris over dementie en rechtsbescherming in Alzheimer Café

Notaris over dementie en rechtsbescherming in Alzheimer Café

0

Dementie is van invloed op alle aspecten van ons leven. Meestal gaat de aandacht eerst uit naar de geestelijke en lichamelijke begeleiding en verzorging van wie lijdt aan dementie. Maar dementie kan ook allerlei juridische en financiële problemen met zich meebrengen. Notaris Peggy-Ann Mokkum geedt uitleg in het Alzheimer Café op 9 januari.

Het kan gebeuren dat iemand geen overzicht meer heeft van zijn of haar financiën en vergeet om rekeningen te betalen. Of iemand laat zich door een verkoper aan de deur tot onverantwoorde uitgaven verleiden. Wat te doen als iemand wilsonbekwaam is, maar dat zelf niet kan inzien?

Levenstestament
Veel zaken kan iemand van tevoren regelen door het maken van een levenstestament. Daarin kunnen een aantal dingen worden vastgelegd die moeten gebeuren als iemand de regie over zijn of haar leven verliest. Ook kan een volmacht worden gegeven aan een vertrouwenspersoon die de belangen van iemand kan behartigen. Over deze en verwante kwesties zal notaris Peggy-Ann Mokkum uit Diemen uitleg geven en met de bezoekers van het Alzheimer Café in gesprek gaan.

Maandelijks trefpunt
Het Alzheimer Café in Grand Café Frandekndael is het maandelijks trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden. Iedere keer wordt een ander thema wordt en er is ruimte voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

Alzheimer Café op 9 januari om 20.00 uur in Grand Café Frankendael, Middenweg 116. Open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie of vervoer nodig? Femke Schuiling 06 38 77 75 78 | [email protected]

Vorig artikel‘Countdown Café’ vanaf 2 januari live in Q-Factory
Volgend artikelDe natuur krijgt meer ruimte