Home Overzicht Nuonweg gaat hoogstwaarschijnlijk weer open

Nuonweg gaat hoogstwaarschijnlijk weer open

0

Zeer waarschijnlijk gaat de Nuonweg op IJburg na lang gekissebis weer open gaat. In een brief laten burgemeester en wethouders de gemeenteraad weten dat het haalbaarheidsonderzoek heeft opgeleverd dat er geen verkeerstechnisch bezwaar is om de weg open te stellen.

Het college van Amsterdam laat weten dat voor de heropening van de Nuonweg een bedrag van 3,4 miljoen euro nodig is. De stad legt dat samen met winkelcentrum Maxis op tafel. Met dat geld worden kruisingen heringericht, er komen stoplichten bij en de weg moet geschikt worden gemaakt voor openbaar gebruik.

Niet meer omfietsen
D66-raadslid Jan-Bert Vroege: ‘Ik maak me er al jaren sterk voor dat de Nuonweg open moet en ik ben dan ook enorm blij met dit besluit. Met name scholieren gebruikten de verbindingsweg veel om bij hun scholen op IJburg te komen. Zij moesten sinds de sluiting enorm omfietsen via Diemen. Ook voor de bereikbaarheid van het winkelcentrum Maxis was de sluiting funest. Nu de weg weer open gaat wordt IJburg nog aantrekkelijker voor ondernemers en bewoners.

Voorwaarden van Diemen
De gemeente Diemen zag de heropening lange tijd niet zitten, uit angst voor meer verkeer door het dorp. In gesprekken van wethouder Litjens met wethouder Scholten van Diemen is aangegeven dat Diemen over openstelling wil praten als ook juridische, plan-economische en beheersaspecten van de openstelling onderzocht zijn. Ook moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Als aan een aantal verkeerstechnische en financiƫle voorwaarden wordt voldaan, gaat ook gemeente Diemen akkoord. Begin volgend jaar volgt het definitieve besluit.