Home Overzicht Nuonweg op IJburg in 2020 eindelijk weer open

Nuonweg op IJburg in 2020 eindelijk weer open

0
Foto IJburgTV

Na veel getouwtrek tussen Amsterdam en Diemen gaat de Nuonweg in 2020 weer open. Het college van Amsterdam heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Daarmee komt een einde aan de onduidelijke en soms gevaarlijke situaties op de parallelweg. De openstelling van de weg biedt ook kansen voor de verbetering van het openbaar vervoer.

De gemeente Diemen zag de heropening van de Overdiemerweg, zoals de weg eigenlijk heet, lange tijd niet zitten. Dat was uit angst voor meer verkeer door het dorp en de aanzuigende werking van Maxis ten koste van winkels in Diemen. Alle obstakels zijn nu uit de weg geruimd en in 2020 zal de Nuonweg van bestemmingsweg zijn gewijzigd naar doorgaande weg. De gemeente Diemen zal hiervoor het huidige bestemmingsplan herzien.

Ongelijkvloerse fietsoversteek
In de komende twee jaar worden de laatste onderzoeken afgerond, zoals de mogelijkheid van een ongelijkvloerse fietsoversteek, en in samenwerking met Nuon, de gemeenten Gooise Meren en Diemen en Maxis wordt een beheerplan opgesteld. Voor de heropening van de Overdiemerweg is een bedrag van 3,4 miljoen euro nodig is. Amsterdam legt dat samen met winkelcentrum Maxis op tafel. Met dat geld worden kruisingen heringericht, er komen stoplichten bij en de weg moet geschikt worden gemaakt voor openbaar gebruik.

Volledig vrije busbaan
Na openstelling van de Overdiemerweg kan de aansluiting met de Pampusweg worden aangepast, waardoor het laatste stukje busbaan tussen Almere, Muiden, Weesp en IJburg een volledig vrije busbaan wordt. Dit betekent een sterke opwaardering van onder meer de hoogwaardig openbaar vervoerverbinding Weesp-Amsterdam. Bij de Overdiemerweg komt een volledig vrije busbaan.

Veiliger op de fiets naar school
‘De openstelling van de Overdiemerweg maakt Muiden en Weesp een stuk beter bereikbaar en zorgt ervoor dat scholieren uit Muiden en omgeving veilig op de fiets naar hun school op lJburg kunnen’, aldus verkeerswethouder Pieter Litjens. ‘De bewegingsvrijheid van de IJburgers wordt groter door de toevoeging van een extra verbinding. Het inzetten van de parallelweg van de A1 als vrije busbaan zorgt voor een betere betrouwbaarheid van het openbaar vervoer. Daarbij komt dat we ook de kruising Pampusweg en Overdiemerweg verkeersveiliger maken.’

 

Vorig artikelHennepkwekerij in Blasiusstraat opgerold
Volgend artikelLokale websites besteden wél aandacht aan stadsdeelpolitiek