Home Exposities Oba Oosterdok

Oba Oosterdok

0

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling ‘De straat op!’, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam, komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Expositie
De straat op!

Te zien tot en met 12 januari

C

entraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de eerste feministische golf streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan? Aan de hand van archiefmateriaal blikken Amsterdamse activisten van nu, terug op de activisten van toen. Tegelijkertijd geven zij inzicht in wat hen vandaag de dag de barricade op krijgt en waarvoor we in de toekomst de straat op moeten.

Duik aan de hand van foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Een Virtual Reality-beleving neemt je mee naar de demonstratie voor vrouwenkiesrecht in het Amsterdam van 1916. Activisten van nu vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden.


Oba Oosterdok→
Oosterdokskade 143

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba als in de andere vestigingen in Oost.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here