Home Nu in... Exposities Nu in Oba Oosterdok

Nu in Oba Oosterdok

0

De nieuwste kunstvorm van Bibal Chahal ‘Abacus, variations on a theme’ staat in Oba Oosterdok. Deze artistieke en technische installatie heeft als thema het telraam en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Oba. Eerder heeft het kunstwerk in het Art College van Xiamen in China gestaan.

Expositie
Abacus van Bibal Chahal

Te zien van 30 januari tot en met 1 maart

M

et de installatie Abacus onderzoekt Chahal rekenkundige systemen en de rol die deze systemen spelen in verschillende culturen. Elke bal van het telraam heeft een eigen waarde en speelt dan ook een andere rol in het geheel. Deze symboliek projecteert Chahal vervolgens op mensen en het leven.

Het idee voor de installatie is ontstaan tijdens zijn verblijf in Xiamen (China) in samenwerking met de Chinese European Art Centre en de Xiamen University. In Xiamen is ook de techniek ontwikkeld. De matte witte ballen bijvoorbeeld die in het kunstwerk worden getoond, zijn gemaakt van speciale klei en worden meerdere malen op hoge temperaturen gebakken.

Foto Bilal Chahal, © Olga Lucia Jordán

Oba Oosterdok→
Oosterdokskade 143

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba als in de andere vestigingen in Oost.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here