Home Exposities Oba Oosterdok

Oba Oosterdok

0

De Tachtigjarige Oorlog of de ‘Vlaamse Oorlogen’, zoals ze in het Spaans worden genoemd, vormen bij uitstek de historische episode die de Spanjaarden en de Nederlanders met elkaar verbindt.

Expositie
Retrados cruzados / Gespiegelde portretten

Te zien tot en met 10 februari

Deze tentoonstelling laat deze nauwe historische banden en de migratiestroom tussen de twee gebieden zien aan de hand van een hedendaagse reeks gespiegelde portretten; het zijn portretten van Spanjaarden die in Nederland en België wonen en van Nederlanders en Vlamingen in Spanje.

Hun portretten zijn als het ware ingelijst op plaatsen die een duidelijke historische relevantie hebben voor de lange oorlogen in de Nederlanden. Oorlogen zijn van alle tijden, zoals migratiebewegingen en kruisbestuivingen. Want wat is eigenlijk een land en aan wie behoort een gebied toe? Aan degenen die erin geboren zijn? Aan degenen die er wonen? Of aan degenen die ervoor vechten?

Tentoonstelling in samenwerking met Insitituto Cervantes Utrecht en de samenstellers van deze expositie:
Yolanda Rodríguez Pérez (Universiteit van Amsterdam)
Raymond Fagel (Universiteit van Leiden).
Alicia Fernández Solla is fotografe en – samen met Alejandra Mahiques Nuñez – medeoprichter van het tijdschrift Gaceta Holandesa, waarmee ze het Spaanstalige publiek wekelijks informeert over actuele zaken en de Nederlandse cultuur.


Oba Oosterdok >
Oosterdokskade 143

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba als in de andere vestigingen in Oost.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here