Home Exposities Oba Oosterdok

Oba Oosterdok

Een multimediale expositie over vijf spannende snelgroeiende wereldsteden: Kinshasa, Lima, Yangon, Medellín en Addis Abeba. ‘Hear the city, meet the people, feel the energy.’

Expositie
Future cities

Te zien tot en met 22 augustus

I

n 2050 woont zeventig procent van de wereldbevolking in steden. Dagelijks beginnen 200 duizend mensen een nieuw leven in de stad. Vooral steden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië groeien als nooit tevoren. De expositie Future Cities neemt je mee naar de nieuwe generatie wereldsteden. Geen Shanghai of Mumbai. Maar de nieuwe economische, creatieve of culturele beloftes. Kinshasa, Medellín, Addis Abeba, Yangon en Lima.

Future Cities gaat over hoop, nieuwe kansen en verborgen talenten die tot bloei komen. Fotograaf Yvonne Brandwijk en journalist Stephanie Bakker reisden naar de wereldsteden van de toekomst en maakten een tijdsdocument van vijf steden in verandering en hoe mensen zich daarin bewegen. In plaats van zich op de problemen te richten waar opkomende steden mee te maken hebben, focussen zij zich op de kracht en de eigenheid van de stad en haar inwoners. ‘Hear the city. Meet the people. Feel the energy.’

Tijdens WeMakeTheCity zijn de hoofdpersonen uit Future Cities in Amsterdam. Kooktalenten Elsa en Jocelyn uit Lima, masinko rockstar Haddis uit Addis Abeba, tech-ondernemer Carlos uit Medellín en kunstenaar en galeriehouder Aung uit Yangon. Tijdens diverse talks en evenementen nodigen zij uit om na te denken over wat er nodig is om een veilige, inclusieve steden te ontwikkelen waar ruimte is voor ontplooiing en eigenheid.

Expositie
Facetten van Tanger

Te zien tot en met 22 augustus

Facetten van Tanger / Alle kanten van Tanger. Door de ogen van fotograaf Guus Dubbelman.

Tanger is een gemoedstoestand. Er staat geen Eiffeltoren of Rijksmuseum – de grootste attractie is om er gewoon te zijn. Het is die sfeer, als je urenlang in een café zit, uitkijkend over de oceaan, omringd door het komen en gaan van het eeuwenoude culturele grensverkeer, in dat licht, temidden van het leven dat de praatgrage, levenslustige Tanjawi’s leiden op de stadspleinen en de fabelachtige stranden, in de parken, op de terrasjes en de markten in de open lucht.

Guus Dubbelman is een freelance fotograaf met een lange staat van dienst en een wereldwijde blik. Zijn werk verschijnt vooral in de Volkskrant, maar ook in de Nieuwe Revu, Vrij Nederland en elders.


Oba Oosterdok >
Oosterdokskade 143

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba als in de andere vestigingen in Oost.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here