Home Overzicht Onbekende en niet eerder gespeelde episodes van Allo Allo in Badhuistheater

Onbekende en niet eerder gespeelde episodes van Allo Allo in Badhuistheater

0

Het Badhuistheater van Mike Manicardi bracht de afgelopen jaren met veel succes onder meer het werk uit de Dublin Trilogy van Sean O’Casey, zoals The Shadow of a Gunman, Juno and the Paycock & The Plough and the Stars. Maar ook ‘Allo ‘Allo!, een toneelstuk naar de Britse tv-serie. Op dat laatste stuk brengt het eigen gezelschap van het Badhuistheater nu onbekende en niet eerder gespeelde episodes op de planken.

Allo Allo! is van 6 tot en met 9 december idagelijks te zien in het theater aan het Boerhaaveplein. Je stapt dan 1942 binnen. In het op een bestaand Frans dorp gebaseerde plaatsje Nouvion. Daar woont René Artois. Hij is de eigenaar van het plaatselijke café samen met zijn vrouw Edith. Hij heeft buiten haar weten om relaties met allebei de serveersters in het café, Yvette en Maria.

Het rustige leventje van René wordt op zijn kop gezet door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Zo goed en zo kwaad als het gaat probeert hij echter zijn oude leven voort te zetten, door de Duitsers te paaien met af en toe een gratis drankje en gratis “diensten” van zijn serveersters, in ruil voor moeilijk verkrijgbare artikelen zoals paraffine, suiker en boter.

Rond dezelfde tijd raakt René tegen wil en dank betrokken bij de activiteiten van het Franse verzet, dat zijn café als uitvalsbasis gebruikt om twee neergehaalde Engelse piloten terug te smokkelen naar Engeland. René moet wel meewerken omdat het verzet hem anders dreigt om te brengen wegens het bedienen van Duitsers in zijn café. Het verzet installeert tevens een geheime radio in het bed van Ediths moeder waarmee René contact kan houden met Londen.

Deze Engelstalige voorstellingen in het Badhuistheater met ongeveer honderd stoelen zijn vaak uitverkocht.

Check www.badhuistheater.nl