Home Overzicht Onderzoek naar mogelijk kindermisbruik op Jeugdland

Onderzoek naar mogelijk kindermisbruik op Jeugdland

0

Een oud-medewerker van Jeugdland, Lars de R., die in de zomer van 2015 tot de zomer van 2017 bij Jeugdland werkte, wordt ervan verdacht vijf kinderen in Nederland en zes kinderen in India te hebben misbruikt. Bij Jeugdland aan de Valentijnkade zou één voorval hebben plaatsgevonden. Er wordt onderzocht of De R. er meer slachtoffers heeft gemaakt.

Het nieuws over het misbruik heeft het stadsdeel is geschokt, vooral ook omdat de veiligheid op Jeugdland veel aandacht krijgt. ‘We moeten het politie onderzoek afwachten om precies te weten wat er gebeurd is, maar we gaan natuurlijk kijken of we nog meer kunnen doen om Jeugdland veilig open te houden.’

Op verzoek van de politie deed de gemeente tot afgelopen week geen mededeling over de zaak. De R. wordt verdacht van het maken van kinderporno en van ontucht met jonge jongens. Nadat hij is aangemerkt als verdachte, is hij niet meer actief geweest.

Telefoonnummer
Het stadsdeel heeft tijdelijk een telefoonlijn in het leven geroepen voor bezoekers en ouders die zich zorgen maken omdat hun kinderen de afgelopen jaren naar Jeugdland zijn geweest. Iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt kan terecht op 020 255 2901.

 

Vorig artikel‘Henrietta Leavittbrug’ zonder naam
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen overleden vrouw Djakartaterras