Home Rob Zwetsloot Onkruid verdient respect

Onkruid verdient respect

0

Wij Nederlanders staan bekend om ons medeleven. Alles was verdrukt en bedreigd wordt kan op onze sympathie rekenen. We hebben een partij voor de vrijheid, want de vrijheid wordt bedreigd. We hebben een partij voor de Ouderen, want ouderen worden als tweederangsburgers behandeld. We hebben een partij voor de dieren, want dieren zijn zielig.

Maar waarom hebben we nog geen partij voor de planten? Een partij die opkomt voor de discriminatie van planten. Een discriminatie die al eeuwenlang voortduurt. Van achterstelling, uitsluiting, verwijdering en achterstelling. Het is structureel. Sommige planten worden totaal willekeurig uitgeroepen tot onkruid. En daarmee is hun lot bezegeld. Ze zijn gedoemd. Ze worden verketterd, vervolgd  en met uitgeroeid.

Mijn hart bloedt als ik weer eens zo’n meedogenloze grasmaaimachine door het Oosterpark een spoor van dood en verderf zie trekken. Die genocide op onkruid duurt al honderden jaren en gaat maar door. Waar halen wij mensen die arrogantie vandaan? Wat voor beschaving zijn we, dat we dit nog steeds tolereren? Wanneer komt er rechtvaardigheid voor deze verdrukte groep. Erkenning van het leed en de pijn die van generatie op generatie machtelozen wordt over gedragen. Geweld, chemische wapens, moorddadige machines doen ook vandaag weer hun moorddadige werk.

En het is tijd dat het afgelopen is met dit Biologisch Racisme. Dit moet op de politieke agenda. Waar is Mark Rutte? Marianne Thieme? Diederik Samsom? Halbe Zijlstra? Emiel Roemer? En Jesse Klaver? Die zou met zo’n achternaam  het voortouw moeten nemen. En anders het Europees Parlement of de Verenigde Naties.

Onkruid, dat woord moet uit het taalgebruik. Onkruid moet recht gedaan worden. Onkruid verdient respect. Onkruid dient serieus genomen te worden. Deze walgelijke praktijken moeten aan de kaak gesteld worden.   En het is tijd dat het afgelopen is met die vernedering,  stigmatisering en massamoord op prachtige planten zoals het zilverblad, het zilverschoon, het straatgas, het klein kruiskruid en de brandnetel. Door ze als onkruid aan te merken. Door op uitroeiing aan te sturen. Op vernietiging. Verbranding.

Genoeg is genoeg. De maat is vol. Tot hier en niet verder.

En het is maar dat u dat weet

0