Home Kunst Ontdek cultuuraanbod nieuwe seizoen tijdens Uitmarkt op Oosterdok

Ontdek cultuuraanbod nieuwe seizoen tijdens Uitmarkt op Oosterdok

0

De Uitmarkt vindt evenals vorig jaar plaats rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam. Traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus, dit jaar van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus. Gedurende deze drie dagen zijn er op zo’n 25 podia circa 300 optredens te bewonderen, met op zondagavond de populaire Musical Sing a Long als afsluiter.

Foto’s Bas Uterwijk

De Uitmarkt vormt de start van het culturele seizoen. Het laat bezoekers proeven van het diverse culturele aanbod dat Nederland te bieden heeft. Door het succes van de afgelopen editie is ervoor gekozen om de Uitmarkt dit jaar  wederom op en rond het Oosterdok te laten plaatsvinden. Ook voor kinderen is er veel te beleven.

Je hebt gratis toegang tot onder andere het Scheepvaartmuseum, Nemo Science Museum en het Marineterrein dat Marineterrein dat je veel variatie biedt. Meer nog dan vorig jaar, door de uitbreiding met een extra stuk Marineterrein. Je kunt er een klassiek stilleven maken, of juist een bewegende Cinekid leeuw. Zing en dans mee met Trapperdetrap, of kijk bijzondere Cinekid kinderfilms in het auditorium van Nemo. Op het Krakeling podium zie je voorstellingen als Jazz Duzz, De Grote Paddenstoel en Woezel en Pip.

Op het Marineterrein kun je een toneel- of dansworkshop volgen, op ontdekkingstocht gaan door de Joodse cultuur of worden opgeleid worden tot een echte museumgids. In de Instrumententuin maken de kleintjes kennis met het geluid van klassiek instrumenten en mogen deze zelf ook laten klinken. Op de informatiemarkt op de voorwerf van het Marineterrein vind je alles wat je wilt weten over de nieuwe jeugdvoorstellingen.

Kortom, je krijgt op de Uitmarkt een gratis voorproefje van wat er in het seizoen 2018-2019 in de theaters, musea en concertzalen te beleven is. Artiesten vanuit het hele land en van verschillende genres zijn aanwezig. Naast de gevestigde orde is er ook volop ruimte voor nieuwkomers. Bijvoorbeeld in de Remix Area waar urban talent uit de verschillende Amsterdamse stadsdelen zich presenteren of de jonge theatermakers op het Fringe podium.

Fringe Festival
Het Amsterdam Fringe Festival organiseert daar De Vrije Uitloop, het tofste theatrale kippenhok van de Uitmarkt. Dit is de sport waar jonge, onconventionele makers hun creatieve ei kwijt kunnen en je al chillend op het gras of aan het water hun kunsten kunt aanschouwen. Hier zie je exclusieve voorproefjes van voorstellingen van Amsterdam Fringe, geheime dakconcerten, rollende stijldansers, semi-religieuze explosies, een (eco) roze fontein en balancerende acrobaten on water.

Kijk voor het complete programma van de Uitmarkt op www.uitmarkt.nl.