Home Lezen en schrijven Ontdek je angst voor het onbekende met Mounir Samuel

Ontdek je angst voor het onbekende met Mounir Samuel

0

Waarom vinden we het moeilijk om af te stappen op onbekenden? Waarom vertellen we onze buurman, onze moeder of zelfs onszelf niet de waarheid? Waarom zijn wij bang voor wat we niet kennen? Waar zijn wij überhaupt bang voor?

Door Eline van Dam

In het kader van het kinderboekenweekthema ‘Eng’, organiseert Tugela85 op 13 oktober een literaire avond voor volwassenen met schrijver en politicoloog Mounir Samuel. Als overwinner van eigen en andermans angsten, als reiziger naar de gevaarlijkste landen in het Midden-Oosten en als schrijver van de roman ‘Liefde is een rebelse vogel’ weet Mounir Samuel maar al te goed wat angst inhoudt.

Tijdens de 18-daagse volksopstand in Egypte begin 2011 maakte Mounir Samuel zijn naam bekend als Midden-Oostendeskundige. Daarnaast werd hij bekend als jongste opiniemaker van Nederland. Vanaf dat moment schrijft deze blogger, publicist en politicoloog het liefst over sociale revoluties, maatschappelijke veranderingen en minderheden-issues. De roman ‘Liefde is een rebelse vogel’ is een goed voorbeeld van zijn vernieuwende kijk op deze maatschappij. In dit boek gaat hij dwars tegen de geografische en sociale scheidslijnen van de hedendaagse samenleving in.

Ontdek, onder het genot van gruwelijk lekkere maar onbekende hapjes en drankjes, samen met Mounir Samuel, je eigen angsten in de innovatieve werkplek Tugela85. Deze culturele werkplek opent om 19:00 uur haar deuren voor iedereen die wil aanschuiven voor de gezamenlijke maaltijd. Entreekosten zijn € 8,- inclusief maaltijd. Al gegeten of geen zin om mee te eten? Voor € 5,- kun je zonder te eten meegenieten van deze bijzonder inspirerende avond. Tugela85 vind je op Tugelaweg 85.