Home Overzicht Ontdek veel meer van Oost tijdens 24H Oost

Ontdek veel meer van Oost tijdens 24H Oost

0

Voor het derde jaar kun je Oost ontdekken tijdens 24H Oost. Van zaterdag 13 februari 12.00 uur tot zondag 14 februari 12.00 uur vieren ondernemers, buurtbewoners, culturele instellingen en bezoekers samen deze derde editie van 24H Oost. Tijdens 24H Oost staat Oost een etmaal lang in het teken van verrassende, veelal gratis activiteiten, waardoor je de buurt kunt (her)ontdekken.

Wel eens in Ruk en Pluk geweest? Een uniek café in de Linnaeusstraat. Op Valentijnsdag kun je ertijdens 24H Oost je geliefde de liefde te verklaren: doe het op de karaoke-manier! Durf je het niet alleen? Geen probleem, Karoline staat je bij tijdens de hoge noten. Nog meer goed nieuws voor alle vrijgezelle Oost-lovers. Mik & Match zorgt voor de beste dating night in het stadsdeel! Sexy buurmannen, blozende barvrouwen en andere cuties. Flirt er op dus los tijdens deze unieke Mik & Match -avond, en misschien vind jij hier wel de liefde van je leven, of een liefde leuk voor even… Geen enge speed-dates of geforceerd gedoe. Het gebeurt allemaal tijdens 24H Oost.

Culturele instellingen, bedrijven en ondernemers organiseren tijdens 24H Oost een breed pallet aan activiteiten, van muziek tot poëzie en van creatieve workshops tot backstage tours. Stellen die het getrouwde leven willen ervaren, kunnen in het Manor Hotel trouwen voor een dag, inclusief trouwjurk, ceremonie en ringen. Onder de kersverse bruidsparen wordt zelfs een overnachting in de bruidssuite verloot. Voor een op maat gemaakt gedichtje kunnen bezoekers terecht bij het Schrijfmeisjientje: na het beantwoorden van enkele vragen rolt het persoonlijke gedichtje uit haar ouderwetse typemachine. Verder wordt in het Lloyd Hotel een poging gedaan tot het langste kussengevecht aller tijden. Om middernacht start het verenfestijn in een hotelkamer en gaat door zolang de bezoekers het volhouden.

Het is dan ook Valentijnsdag

Klaar voor het beste van de Nederlandse underground? Dan ga je naar het Doka X Frank Festival in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Nieuw kunstzinnig talent uit Oost brengt de nacht door in het ondergrondse Doka, met akoestische bands, interactieve Google-poëzie en performance art. Nog een tip als je wilt genieten van 24H Oost. Bij het Faire Oosten in Oostpoort is er de hele zaterdagavond het Fair Fasion Event. Schuif aan voor de baanbrekende docu The True Cost, die het ware gezicht van de mode-industrie laat zien, laat je favo kledingitem vermaken en win stijladvies in bij De Modekeuken. En omdat het Valentijnsdag is kun je in Het Faire Oosten je liefde betuigen aan Amsterdam-Oost. Alle liefdesverklaringen aan de buurt worden tentoongesteld met mooie foto’s van de ‘geliefden’.

Serieuzer tijdverdrijf is er ook. Op zondag 14 februari is de eeuwenoude Joodse Begraafplaats Zeeburg geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De bewaard gebleven grafstenen, deels gerestaureerd maar deels verscholen in de begroeiing, maken deze plek tot een bijzonder herdenkingsoord. Er zijn gidsen aanwezig die toelichting kunnen geven. Ingang aan de Valentijnkade, waterbestendig schoeisel sterk aangeraden.

Het hele programma van 24H Oost