Ontdekt: Baking Lab, de creatieve broodplaats

0

Loop je door de Linnaeusstraat zou het zo maar kunnen, dat de geur van versgebakken brood je neus prikkelt. Bij nader onderzoek komt die heerlijke geur uit een klein rooster in een paal met een groot uithangbord: BakingLab.

Camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Is het een bakkerij? Het terras nodigt je uit. Het lijkt een vegetarische lunchroom met een kaart, waarin zelfgemaakte hummus, geroosterde groentes en vers gemaakte sapjes de boventoon voeren. Maar Bakinglab blijkt méér.

Je kunt er ook brood kopen in de bakkerswinkel of lunchen in het café, maar Baking Lab is vooral ook een ontmoetingsplek, waar mensen workshops volgen, praten over brood en daar zélf mee kunnen experimenteren.

Mensen die hier een lunch genoten hebben schrijven enthousiaste recenties over de niet de missen frambozen taartjes, de koffie en de hummus compleet.

‘We bakken hier verhalen’, zegt broodfilosoof en initiatiefnemer Jechiam Gural. ‘Niets wordt zomaar weggegooid, ook niet een product als geur of warmte.’ Het is min of meer circulair bakproces. Maar de basis van Baking Lab is ‘het experiment’, benadrukt hij met serieuze blik. ‘Met een team bak ik daar ons brood, soms ook met oude graansoorten zoals eenkoorn en emmer.

Sarah Veldman, student Wageningen food technology en Elise de Jong, student UVA, Future Planet Studies hebben er een grote bijdrage geleverd aan het het huidige concept rondom voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Er is veel ruimte voor creativiteit en innovatie.’

BakingLab
Linnaeusstraat 99