Ontdekt!: Een en al creativiteit in Studio Handmade Heaven

0

Goed zoeken! Verstopt door de hoge bomen achter de Dappermarkt, in een wat donkerder gedeelte van de Pieter Vlamingstraat vind je Studio Handmade Heaven van Twirre van Kraaijenoord.

Ontdekt door Liesbet Zikkenheimer

Als je binnenstapt herken je meteen de sfeer en het interieur van de zo bekende winkel op de Middenweg. Het is geen winkel meer, maar een studio. En toch komen er om de haverklap mensen binnen die nog vragen naar een knoopje zus of zo, of een stempelgutsje dubbel fijn. En dan moet Twirre weer uitleggen dat het al drie jaar geen winkel meer is.

Van winkel naar studio

Als ik binnenstap struikel ik over de mensen die ingespannen bezig zijn met knopen. Geconcentreerd kijken ze naar hun macraméwerk en lijken even los te zijn van de aardse problemen. Twirre dwarrelt er tussendoor en assisteert en geeft aanwijzingen.

Handmade Heaven wordt steeds meer Twirre. En wie is Twirre dan? Als ‘geboren creatieveling’, interieurstylist, decorateur en standbouwer heeft ze een brede creatieve achtergrond. Styliste in hart en nieren met daarnaast een grote honger naar kennis en kunde van allerlei creatieve technieken. Van macramé, tot versierkunsten, van textiele werkvormen tot vouwen met papier. Geef Twirre een probleem, of een uitdaging en ze brandt los.

Honger naar kennis en kunde van allerlei creatieve technieken

Zo vroeg ik haar het volgende. ‘Ik heb twee grote glazen deuren in mijn huis met simpel recht toe recht aan glas. Maar ik wil daar een bijzonders sfeer mee creëren, met lichtdoorval, kleur, deels verhullend, deels onthullend. Hoe kan ik dat aanpakken?’ Binnen de kortste keren praten we over glas in lood, strak, of juist als verfpenselen opgebracht, kleurpaletteen, vormen en het lijnenspel van het licht…

Studio Handmade Heaven
van Twirre van Kraaijenoord
Pieter Vlamingstraat 5