Ontdekt: Kinderboeken met kleurrijke verhalen en stoere dames

0

Onopvallende winkeltjes, waarbij het nog wat onduidelijk is wat ze verkopen trekken de aandacht. In de Eerste van Swindenstraat zit sinds drie maanden zo’n winkeltje. Educulture staat er op het bord. Maar wat is dat?

Camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Het eerste wat opvalt zijn kinderboeken. Bij nadere beschouwing zijn het niet zomaar kinderboeken, maar kinderboeken met een twist. Kleurrijke kinderen of kinderen in een bijzonder samengesteld gezin zijn de hoofdmoot. Kleurrijke verhalen voor kinderen, die nog dromen.

Naast de vele kinderboeken kun je bij Educulture ook leuke gifts vinden voor een new born baby en moeder. Als verrassing hangt er ook nog kleurrijke kunst aan de muur. Alles bij elkaar een ruime keus voor de bewuste klant.

Joan Windzak die achter de toonbank staat, heeft meer dan 150 titels verzameld. ‘Deze winkel kwam op mijn pad. ‘Ik verkocht eerst een beperkt aantal kinderboekjes in het winkeltje hiernaast met onder meer Afrikaans geïnspireerde mode. Toen dit winkelpandje vrijkwam dacht ik, waarom niet en ben ik in het diep gesprongen.’

‘Misschien zat het er van jongs af aan al in’, vertelt Joan. ‘Als kind speelde ik in Suriname al bibliotheekje, omdat ik zoveel boeken uit Nederland had.’ Zij geeft een advies: ‘Als je opzoek bent naar wat je drijft, kijk terug naar je jeugd. Met welke spelletjes speelde je toen? Wat hield je toen bezig? Misschien is het pad dat je moet gaan bewandelen, om dingen te doen die je echt drijven.’

Educulture
van Joan Windzak
Eerste van Swindenstraat 20
Facebook | Instagram