Home Eten&Drinken Ook voor garnalenkroketten hoef je Oost niet uit

Ook voor garnalenkroketten hoef je Oost niet uit

0

Met enige regelmaat test Het Parool culinaire producten die in restaurants worden geserveerd. Na biefstukken, hamburgers en dies meer is het nu de beurt aan garnalenkroketten. Het testteam keek in de keuken van krokettenkeizer Holtkamp en liet in 22 etablissementen de heerlijkheid serveren. Conclusie: restaurant Polder staat in de top 3 en ook aan de Amstel bij de Omval en de Ysbreeker kun je met een gerust hart een garnalenkroket bestellen.

Het is niet eenvoudig om een garnalenkroket te bakken. Dat blijkt wel uit de test. Neem restaurant Riva, dat net als de gelegenheden waar je een prima kroket op je bord krijgt, ook aan de Amstel ligt. Daar zakten ze door het ijs met leeggelopen garnalenkroketten. Maar vrees niet, volgens Het Parool zijn ze van de kaart gehaald. Toch waren kwamen ze, net als bij veel restaurants, misschien wel de meeste, gewoon van Holtkamp. Dat blijkt wel uit de webgsite van de meesterbakker. Daarop staat een lijstje van adressen waar de producten van Holtkamp verkrijgbaar zijn. Riva staat er niet bij.

De beste van de stad
Bovenaan de lijst van 22 geteste gelegenheden waar het testteam gedurende twee maanden heeft getest pronkt het café van het American Hotel met een 9+ voor de garnalenkroketten. Hetzelfde cijfer is er voor de korst, die in de beoordeling voor twintig procent meetelt. De locatie is voor tien procent meegenomen in het eindoordeel en die is in de beoordeling uiteraard een 8 waard. Eindresultaat een 9+. Dat alles kost je Je € 13,-. Bij Café Wildschut die als nummer twee eindigde met een eindcijfer van 9- betaal je maar € 7,50 voor het lekkers.

De beste van Oost
En dan Polder, het restaurant verscholen in het Science Park. Voor € 8,75 krijg je daar prima kroketten met sla en gefrituurde peterselie en met toast. De peterselie is voor het testteam een plus, maar van toast houden de culinaire onderzoekers van de krant niet zo. Zij hebben liever brood bij de kroket. Maar verder is alles oké, de garnalenkroket is een 9- waard, de korst wordt beloond met een 9+  en de locatie in de opvallende Romneyloods met een 7. Op naar Polder dus, de beste in Oost.

Nog meer goeds in Oost
Op de nummers 6 en 7 van het lijstje van 22 adressen staan twee adressen waar het goed garnalenkroketten eten is. Beide in Oost. Dat zijn restaurant de Omval vlakbij de Amstel aan het water van de Weespertrekvaart en de Ysbreeker aan de Weesperzijde. Ook bij de Omval betaal je voor de garnalenkroketten 8,75, net als bij Polder. De kroket krijgt een 8½ en de korst een mooie 9. En ook de locatie valt in goede aarde. Een 7½ hoort toch echt bij de betere locaties. En een 7½ is ook het eindcijfer.

Garnalenkroketten aan de Amstel
Direct na Polder staat de Ysbreeker op de lijst. Bij iedere test van Het Parool scoort dit mooie restaurant aan de Amstel boven gemiddeld. En ook nu weer. De proevers zijn tevreden en geven als eindoordeel een 8+. Daarvoor zijn de kroketten met een 8+ en de korst met een 8½ verantwoordelijk. De locatie krijgt een 7+ en dat lijkt wat aan de magere kant. De prijs is prima: € 7,30.

Garnalenkroketten thuis
Zo’n test van Het Parool stelt je toch zeker gerust. Op maar liefst drie plaatsen in Oost kun je een uitstekende garnalenkroket verwachten. En het kan niet anders of er zijn veel meer locaties in de buurt waar ze de (Holtkamp)kroketten juist behandelen. En anders ga je naar de supermarkt een koop je ze bevroren in een doosje. En beoordeel dan zelf het resultaat: de kroket, de korst en… de locatie.