Home Overzicht Oost Actief Bazaar: markt voor vrijwilligers- en activiteitenmarkt

Oost Actief Bazaar: markt voor vrijwilligers- en activiteitenmarkt

0

Om bewoners van Amsterdam Oost bekend te maken met het aanbod van vrijwilligerswerk en activiteiten in Oost, organiseert Participatiecentrum Post Oost een markt. ‘Oost Actief Bazaar’ informeert Post Oost bewoners over de mogelijkheden tot meedoen in de buurt.

Vrijwilligerswerk en activiteiten, zijn naast een opstap bieden naar werk, de pijlers van Post Oost. ‘Met de Oost Actief Bazaar adviseren we bewoners over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Het aanbod in Oost is groot, dat geldt ook voor activiteiten in de buurt’, aldus Mariska van der Linden, projectleider Post Oost. ‘Bewoners maken kennis met de meest uiteenlopende organisaties en bewonersinitiatieven in Oost waar ze kunnen participeren. We hopen dat bezoekers de markt verlaten met nieuwe ideeën, inspiratie, of nieuw vrijwilligerswerk.’ De markt is bedoeld voor iedereen in Oost, voor jongeren, ouderen, en hoog- en laagopgeleiden.

Interactief
Bezoekers maken op een interactieve manier kennis met het aanbod. Vrijwilligersorganisaties zijn aanwezig om de bezoekers te helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. Door het in gesprek gaan met de verschillende organisaties komen bezoekers er achter wat ze wel of niet willen doen, of waar hun talent ligt. Zo kunnen potentiële vrijwilligers aan de slag als taaldocent, als hulpkok in een lokaal buurtrestaurant, of als budgetmaatje. Voorbeelden van activiteiten uit Oost zijn naailes, Zumbales en verschillende trainingen voor zelfontplooiing.

Oost Actief Bazaar vindt plaats op dinsdag 16 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs. De toegang is gratis.

Vorig artikelStadsloket weer wat langer open
Volgend artikelMulti-zintuigelijke live muziek met VR en Mixed Reality ervaring in CBK