Home Overzicht Oost boos: manifestatie FNV gaat op 1 mei gewoon door

Oost boos: manifestatie FNV gaat op 1 mei gewoon door

0

De FNV mag toch op 1 mei een manifestatie organiseren in het Oosterpark. Volgens het stadsdeel is het park nog niet in staat de vele bezoekers te verwerken. In Het Parool zegt bestuurscommissievoorzitter Ivar Manuel dat de grond van het pas vernieuwde grasveld nu een enorme opdonder krijgt. Die kan grote gevolgen hebben. De gemeente had wel al toestemming verleend. De Stichting Herstel Oosterpark spande daartegen een kort geding aan, maar dat werd verworpen.

Het stadsdeel voelt zich buiten spel gezet omdat er toch een vergunning is verleend voor een demonstratie van de vakbond die meer op een evenement lijkt. Na veel gedoe isĀ  vastgesteld dat er jaarlijks in het Oosterpark maar twee grote evenementen zijn toegestaan. Nu gaat het om een evenement met twee tenten, drie podia en kramen. Ivar Manuel vindt het ‘heel bedenkelijk’ dat de burgemeester zo’n evenement onder het mom van demonstratie heeft toegestaan. Hij baalt er ontzettend van.

Ook voorzitter Ernst Sonneveldt van Herstel Oosterpark is kwaad. Het bezwaar tegen de vergunning is verworpen, maar het vonnis volgt pas na het weekend. Het park is na de renovatie van vorig jaar in zo’n slechte staat, dat de FNV-demonstratie wel eens de nekslag kan zijn voor het inmiddels kwetsbare Oosterpark. De problemen met de wateroverlast zijn nog niet opgelost.