Home Duurzaam Oost krijgt Infopunt Duurzaamheid

Oost krijgt Infopunt Duurzaamheid

0

De komende jaren wacht ons een grote opgave om aardgasvrij te worden en om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Een opgave die overheid, ondernemers, maar zeker ook de Amsterdammers, samen moeten waarmaken. Vanaf september kun je elke vrijdagochtend terecht bij het Infopunt Duurzaamheid in Jungle Amsterdam met alle vragen over duurzaamheid.

 Je kunt tegenwoordig de krant niet open slaan of de televisie aanzetten, zonder geconfronteerd te worden met allerlei zaken rond duurzaamheid. De informatie vliegt je om de oren, maar vaak is die informatie ook tegenstrijdig. De bedrijven die geld verdienen aan duurzaamheid schieten als paddenstoelen uit de grond, maar krijg je daar wel objectief advies. Of zijn het merendeels organisaties die geld verdienen aan onze verwarring? Het is vaak onduidelijk wat er nu eigenlijk van je verwacht wordt en hoe je daadwerkelijk het verschil kan maken. Het Infopunt Duurzaamheid geeft objectieve, niet door commercie gestuurde adviezen.

Bij het Infopunt Duurzaamheid kunt terecht met al je vragen over onderwerpen als energietransitie, aardgasvrij, klimaatsverandering, circulaire economie, luchtkwaliteit, gezonde voeding, afval en hergebruik. Maar ook als je advies wilt over het isoleren van je woning, de aanschaf van zonnepanelen, of de aanleg van een groen dak. Of als je wilt je weten of jouw woning ook van het gas af moet, en je je afvraagt wat dat gaat kosten en wie dat gaat betalen. Welke subsidieregelingen er zijn. Of wil je weten hoe je jouw woning beter bestand kunt maken tegen het veranderende klimaat? Al deze vragen en nog veel meer kun je kwijt bij het Infopunt Duurzaamheid.

Het Infopunt Duurzaamheid pretendeert niet alles te weten, sommige dingen zijn gewoon (nog) niet bekend, wel is bekend  waar objectieve informatie is te vinden. Het Infopunt werkt samen met allerlei onafhankelijke instanties, en onderzoeksbureaus, zoals Milieu Centraal, Milieudefensie, Duurzaam Bouwloket en ECN.

Vanaf september kun je elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het Infopunt Duurzaamheid in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Kun je niet zelf langs komen bij het infopunt, geen probleem, je kunt je vraag ook mailen naar [email protected].