Home Overzicht Oostblok wordt weer Pleintheater

Oostblok wordt weer Pleintheater

0

Voor velen een zucht van verlichting. Vanaf maart verandert theater Oostblok haar naam weer naar Pleintheater. De associatie met het verleden van Oost-Europa werd niet altijd begrepen. Nu staat het ‘plein’ als de ziel van een gemeenschap weer centraal.

Verdwijnt de associatie met de koude oorlog, het theater blijft ‘kameraad’ van de kunsten als een gastvrij podium voor interessante, creatieve geesten, jong en oud, beginnend en ervaren.

Concept van een plein
De naam met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website sluiten aan op de visie 2019 van het theater. Berith Danse, algemeen directeur van het theater: ‘Het theaterhuis en de plannen voor de toekomst herbergen het concept van een plein. Een plein weerspiegelt de ziel van een gemeenschap en heeft een dynamiek, met onverwachte en ingeplande activiteiten. Mensen komen er om elkaar te ontmoeten en is altijd een toegankelijke openbare ruimte voor iedereen. En dat is precies wat  Pleintheater wil zijn: een toegankelijke openbare ruimte met een eigenzinnig en divers programma voor iedereen.’

Feestelijk programma
Op 9 maart lanceert het theater de nieuwe naam, de nieuwe huisstijl en de nieuwe website feestelijk op het Sajetplein. Van 14:00 tot 16:00 is er een programma voor de buurt, zoals een proeverij van het eetlokaal, een opening van onze nieuwe expositie en activiteiten voor kinderen.

Het PleinTheater is in 1982 opgericht als buurttheater met eetcafé aan het Sajetplein. Het theater presenteert voorstellingen voor kinderen, jongeren en voor een volwassen publiek en wordt naast een presenterend podium ook een producerend, samenwerkend en meemaak-podium.

Check www.oostblok.nl | vanaf maart www.pleintheater.nl

Vorig artikelHARDCOVER L. is hét nieuwe boekenprogramma in Oostblok
Volgend artikelWeek lang aandacht voor het Korte Verhaal