Home Duurzaam Oostelijk Havengebied wil over op duurzame energie

Oostelijk Havengebied wil over op duurzame energie

0

De gemeente en de Nuon werken aan verduurzaming van de energievoorziening. Dat is heel goed, vinden ze bij Buurtcoöperatie OHG maar zij willen hierin nog verder gaan. ‘Onze groep wil dan ook een stevig geluid uit de buurt laten horen,’ zegt Aad Verkleij, ‘met veel aandacht voor de visie en de belangen van de bewoners. Ook vinden we het belangrijk om veel buurtbewoners rondom dit thema met elkaar in contact te brengen.’

Er zitten nu dertien meedenkers uit het Oostelijk Havengebied in deze groep, allen met een eigen deskundigheid op dit terrein. Na een eerste kennismaking hebben ze deze week de uitgangspunten benoemd. De volgende stap is het maken van een plan, waarbij ook veel aandacht voor de sociale kant van deze omslag zal zijn.

Er loopt nu al een onderzoek naar de mogelijkheid om de twee warmtenetten in de buurt te voorzien van duurzame, lokaal opgewekt warmte. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bureau. Stadsdeel Oost heeft Buurtcoöperatie OHG geld gegeven om in 2017 dit onderzoek uit te laten voeren. Bewoners binnen het netwerk Duurzaam OHG  gaan met de resultaten van dit onderzoek de slag. Daarnaast willen zij  bestaande projecten, initiatieven en ideeën in het Oostelijk Havengebied bundelen en versterken.

Wil je op de hoogte blijven van de stappen van deze groep? Of wil je ook meedenken? Heb je nieuws over een verwant buurtinitiatief? Mail dan naar [email protected]öperatieohg.nl en vermeld daarbij Duurzaam OHG.

Vorig artikelZon op het dak van de Entrepotbrug
Volgend artikelHet verenigingsleven loopt terug bij Nieuwe Levenskracht