Home Eten&Drinken Oosterbar is de nieuwe nachtbar van Oost

Oosterbar is de nieuwe nachtbar van Oost

0

Oost is een nachtbar rijker. De Oosterbar aan de Mauritskade is een intieme plek om tot in de late uurtjes te drinken, dansen en sjansen. In de programmering wordt er muzikaal geëxperimenteerd met onder andere house, future beat, soul, fusion, hip-hop, elektronische en live muziek. De Oosterbar is gevestigd in de kelder van Generator, een voormalige Universiteitsgebouw in het Oosterpark daar mag het volume op hoog.

Oosterbar is een toegankelijke plek met een energieke vibe. De programmeur van de bar is Jean-Pierre van Eer, hiervoor werkzaam als programmeur voor verschillende poppodia in Amsterdam. ‘Oost is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit, onder andere door de mooie horeca en hotelconcepten’, zegt Jean-Pierre. ‘Wij willen met de Oosterbar dezelfde, creative vibe neerzetten en iets toevoegen aan het nachtleven in Amsterdam Oost.’

Design basement
Oosterbar is gevestigd in de voormalig ketelruimte van het Universiteitsgebouw Gezondheidsleer, gebouwd in 1908. De industriële ruimte ademt een Berlijnse sfeer waarbij veel oorspronkelijke designelementen bewaard zijn gebleven; zoals de witte metrotegels en de klassieke raamkozijnen. De warme ouderwetse gloeilampen achter de industriële bar zetten een mooi contrast neer. De bar is gelegen in de kelder waar niemand overlast van kan ondervinden. Het is dé plek om je haar los te gooien en de buitenwereld even te vergeten. Eerder streek ’s werelds grootste online muziekplatform Boiler Room al neer in de locatie.

The sound of east
Oosterbar biedt een vaste programmering op vrijdag en zaterdag en one-off performances. De nachtbar is trots op haar stad en zet daarom voornamelijk lokale dj’s achter de draaitafels, met maandelijks een uitstapje naar internationale artiesten. Op zaterdag is er soulvolle muziek: van hiphop tot R&B en van funk & soul tot bass. Zaterdag is het de beurt aan elektronische muziek: house, future beat en electronische muziek zoals tech-, soul- en deephouse. Alle evenementen zijn te vinden op Facebook.

Oosterbar, Mauritskade 57 | www.oosterbar.nl | open op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 04.00 uur.

Vorig artikelGrootste vlinder maar een paar dagen te zien in Artis
Volgend artikelWijksteunpunt Wonen ook voor eigenaar-bewoners