Home Overzicht Oosterdokseiland in 2020 helemaal klaar

Oosterdokseiland in 2020 helemaal klaar

0

De kop van Oosterdokseiland is inmiddels een levendige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, wonen, werken en recreëren. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek. Nu worden ook de laatste twee kavels van het gebied gerealiseerd.

Beeld UN Studio

De laatste kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het omvat in totaal 72.500m2, met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte. Die is bestemd voor Booking.com om de toekomstige groei te kunnen opvangen. Naar verwachting wordt het gebied eind 2020 in gebruik genomen. Het Oosterdokseiland is met 225.000 m2 één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa.

Ook Booking.com
De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich hier gevestigd. Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: ‘Als ook dat we Booking.com, dat zijn wortels in Amsterdam heeft liggen, een locatie kunnen bieden die past bij de groei en innovatieve manier van werken van het bedrijf. Onderlinge samenhang en menging van functies zijn het uitgangspunt van dit project.’

Vijftien jaar in ontwikkeling
De ontwikkeling van het gebied is ruim vijftien jaar geleden gestart. Door vasthoudendheid en een sterk geloof in de plek, kan ondanks een vertraging in de crisisjaren nu gestart worden met de laatste twee kavels. Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam.