Home Overzicht Oostpoort klaar en op het verkeerde been gezet?

Oostpoort klaar en op het verkeerde been gezet?

1
Aan het talud langs het spoor aan de Polderweg in Oostpoort staat sinds kort al het kunstwerk ‘Noch einmal’ van Henk Visch. Het is een bronzen been van zes meter hoog. Bij de Linnaeusstraat komt er ook een kunstwerk. Foto Corrie Groen.

De ontwikkeling van de nieuwe wijk Oostpoort is afgerond. De laatste klus is geklaard. Op de Polderweg langs het spoor tussen Tuinwijk en de Oranje-Vrijstaatkade is een parkachtige strook aangelegd. En in die parkstrook is een meters kunstwerk geplaatst in de vorm van een been. Interactie met de buurt was er al na een paar dagen.

Foto Corrie Groen

Het fraaie metalen blote been staat er nog maar net en het prikkelt meteen al de creativiteit. Nee, er is geen sprake van geen graffiti of bekladding. Het is meer subtiel: de nagels zijn gelakt!

Welke symboliek schuilt er achter het beeld? Zal de parkstrook ook uitlaatplek voor honden zijn en vechten er twee om het been en loopt de derde er mee heen? Dat zal het niet zijn, het beeld is wel erg groot. Of ziet de gemeente eigenlijk geen been in Oostpoort? Misschien is de nieuwe wijk een blok aan het been? Of wil men het beste beentje voor zetten? Nee, waarschijnlijk worden we op het verkeerde been gezet. Wie het weet mag het zeggen.

Al snel werden de nagels gelakt.
Vorig artikelSoep langs de lijn
Volgend artikelCarel’s kinderboekenkeus van de maand juli

1 REACTIE

  1. Een prachtig beeld op een parkachtige plaats tegen over de soc huurwoningen met gebrandschilderde ramen. Een walhalla voor de huurders daar met legio speel mogelijkheden voor de kids. Nu nog wat rommel opruimen huurders, papier, flesjes etc. bij de containers, en het wordt echt een paradijs. Dit allemaal in schril contrast met het dulcie septembersteeg, sorry pad. Geen versiering, geen groen, geen gevel tuintje, geen belemmering voor auto’s en scooters die ongehinderd overlast gezorgen. Want het geluid hier ressoneert!! Je schud je bed uit.