Home Shoppen Oostpoort scoort goed als schoon winkelcentrum

Oostpoort scoort goed als schoon winkelcentrum

0

Observatieteams en enquêtes zijn er aan te pas gekomen om te onderzoeken welke winkelcentra de schoonste zijn. In Amsterdam staan twee winkelcentra in de top tien. Winkelcentrum Oostpoort is er een van en staat op plaats 8 van de 558 onderzochte winkelgebieden en wordt beloond met een score van 7,87. Het winkelcentrum Gelderland plein blijft met 7,92 daar net iets boven en staat op plaats 5.

Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016 zijn tijdens de zomer in totaal 558 winkelgebieden onderzocht. Voor het onderzoek gingen observatieteams op pad en bezoekers van de winkelcentra werden geënquêteerd.Om de uitslag te bepalen is er gekeken naar de schoonheidsgraad, schoonbeleving en algehele tevredenheid over het gebied. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting NederlandSchoon.

Gemiddelde score 6,9
Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders. Onze winkelgebieden scoren gemiddeld een 6,9. NederlandSchoon wil ondernemers meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Samenwerking tussen gemeenten – zowel op de afdeling Reiniging als Economie – en eigenaren en beheerders is hiervoor erg belangrijk.

Schoonste Winkelgebieden
De top 10 Schoonste Winkelgebieden van Nederland zijn 1 Limburglaan (Eindhoven), 2 Winkelcentrum Brandevoort (Helmond), 3 Winkelcentrum De Leim (Maastricht), 4 Centrum Beekbergen (Beekbergen), 5 Gelderlandplein (Amsterdam), 6 Glacisweg (Maastricht), 7 Centrum Loenen (Loenen Gld), 8 Oostpoort (Amsterdam), 9 Centrum Bathmen (Bathmen) en 10 Van Hoytemastraat (Den Haag).