Home Overzicht Op juwelenjacht in de Hermitage en zoek Fabergé-eieren

Op juwelenjacht in de Hermitage en zoek Fabergé-eieren

0
Foto marcel Sonnega.

De Hermitage Amsterdam viert dit jaar haar tienjarig jubileum met een uitbundig feestjaar. Boordevol bijzondere activiteiten en met twee spectaculaire jubileumtentoonstellingen: De schatkamer! en Juwelen! Tijdens de paasdagen organiseert de Hermitage een heuse jacht op een Fabergé-ei. Geen echte, want daar zijn er maar 37 van ter wereld – allemaal onbetaalbaar – maar een replica à 50 euro per stuk.

Als je meedoet heb je kans kans om zo’n befaamd Russisch paasgeschenk in het museum te vinden aan de hand van een speurtocht in de tentoonstelling De schatkamer! Je verzamelt letters worden die verwijzen naar een locatie in het museum. Daar bevindt zich dan weer de volgende aanwijzing op weg naar het ei. De vinder is dan de trotse eigenaar van het Fabergé-ei.

Tijdens het paasweekend en de meivakantie, van vrijdag 19 april tot en met  zondag 5 mei zijn er in de Hermitage iedere dag activiteiten voor alle leeftijden. Van speciale rondleidingen van de tentoonstellingsmakers, muziekoptredens en creatieve workshops voor kinderen, volwassenen én families tot een pop-upconcert op zaal met harpiste Lauriane Chenais van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bij mooi weer is het terras in de binnentuin geopend. Dat is een heuse oase in de binnenstad. In het café-restaurant wordt een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd, waarvan het menu is geïnspireerd op tentoonstelling De schatkamer!. Kijk voor het volledige programma, prijzen en openingstijden op hermitage.nl/voorjaar.

De Fabergé-eierenjacht wordt gehouden op vrijdag 19 april om 11.00 uur en op maandag 22 april om 15.00 uur. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling De schatkamer!. De speurtochtkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.