Home Gezin Op Nationale Buitenspeeldag: Interactief spelen met ‘speelboog’

Op Nationale Buitenspeeldag: Interactief spelen met ‘speelboog’

0

Jeugdland staat op 13 juni in het teken van de Nationale Buitenspeeldag. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen vanaf 14.30 uur meedoen aan allerlei activiteiten. Zoals een voetbalclinic, een eetbaar eiland en boogschieten. Dat alles naast al het andere wat er altijd al te doen is op Jeugdland. Nieuw is de interactieve speelboog.

Interactief buitenspelen is een nieuwe manier om kinderen in beweging te krijgen. Kinderen groeien op met tablets, smartphones en online gamen waardoor ze soms minder vaak buiten spelen. Met interactief spelen wordt het statische gamen gecombineerd met actief bewegen. De spellen zijn leuk én leerzaam.

Op Jeugdland draait het om spelend leren en ontdekken in een natuurlijke omgeving. De interactieve speelboog is een mooie extra attractie. Om 15.00 uur opent de kersverse stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter de nieuwe interactieve speelboog op Jeugdland. Dit is het vierde en meest avontuurlijke interactieve buitenspeeltoestel van Oost.

De speelboog heeft bovenin een bewegingssensor die registreert wat kinderen op de vloer doen. Met één druk op de knop kan een speler kiezen voor een spel waarin kinderen een code moeten onthouden, Chinees leren tellen of supersnel een parcours moeten afleggen. Ook kunnen de kinderen de meest uiteenlopende dansbewegingen doen waarna de sensor de dansbewegingen beoordeelt. Door de verschillende levels blijft het leuk om te spelen. Jeugdland kan ook nieuwe spellen toevoegen.

Activiteiten op Jeugdspeeldag in Jeugdland

14.30 – 16.00 uur
Voetbalclinic – eetbaar eiland: van zaadje tot maaltijd – boogschieten.
15.00 uur
Feestelijke opening van de nieuwe speelboog door de kersverse stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter. Speel je fit met verschillende games!
16.00 uur
Zelf broodjes bakken boven het kampvuur.
De hele middag
Timmeren in Fort  Plankensteijn, met de kabelbaan, van de hoge glijbaanberg, naar de kinderboerderij en nog veel meer.