Home Overzicht Op spooremplacement 86 wissels voorbereid op de winter

Op spooremplacement 86 wissels voorbereid op de winter

0

In de winter is een goed verloop van de dienstregeling van de treinen onder meer afhankelijk van goed werkende wisselverwarming zeker op het spooremplacement Watergraafsmeer. Onlangs is de verwarming van 86 wissels vernieuwd.

Foto’s Gerrit Serne

Het spooremplacement Watergraafsmeer is een belangrijk onderdeel van het spoornetwerk in Nederland. Het is één van de grootste locaties waar treinen aan het begin en aan het eind van de dienstregeling worden voor- en afgerangeerd. Dit gebeurt op Watergraafsmeer voor de dienstregeling die heel Nederland bestrijkt.

Wegsmelten sneeuw en ijs
Storingen bij winterweer op deze locatie hebben dus grote impact op de dienstregeling voor het land. Wanneer wissels niet goed kunnen worden verwarmd, blijft ijs en sneeuw liggen tussen de bewegende delen van het wissel. Dit zorgt ervoor dat de bewegende delen niet goed op elkaar aansluiten en dat er geen treinen over het wissel kunnen rijden. Goed werkende wisselverwarming voorkomt onder normale Nederlandse winterse condities deze storingen, doordat sneeuw en ijs tijdig wegsmelt.