Home Overzicht Op tijd naar bed tijdens 24H Oost

Op tijd naar bed tijdens 24H Oost

0
In bed met Sam en Julia tijdens 24H Oost.

Tot in de kleine uurtjes, maar niet echt 24 uur, en toch naar bed. Mensen uit Oost en ver daarbuiten maakten weer kennis met wat Oost te bieden heeft. En dat bleek weer veel. Oost bruist.

Foto Eddy Ellert

Als je in Oost woont is het leuk om ook eens naar 24H West of 24H Noord te gaan. Die mogelijkheid komt later dit jaar weer. Maar op een dag veel van Oost zien aan de hand van een groot aantal activiteiten lijkt toch wel op een echte ontdekkingsreis.

Verrassend programma
Het Willem Witsenhuis aan het Oosterpark is slechts geopend voor de schrijvers die er wonen. Spannend… De rondleidingen waren dan ook snel volgeboekt. Verborgen is het Grafisch Werkcentrum vlakbij het Science Park. Je maakte er kennis met drukken met houten letters en loopt naar buiten met een zelf gedrukte poster. Dat zijn slechts twee van de bijna vijftig evenementen op één dag!

Na midernacht…
Mag de titel van het dagje ontdekken van Oost wat ambitieus zijn, 24H Oost mag best in het lijstje van leuke evenementen blijven staan. Jammer, na middernacht bleef er nog maar een handjevol activiteiten over. Een film in Kriterion, samen met straatmuzikanten feest vieren in het Volkshotel, maar voor nachtbrakers die de volle 24 uur vol wilden maken waren er weinig of geen mogelijkheden.

Op tijd naar bed
In Q-Factory ging het licht al om 23.00 uur uit. Het muziekevenement ‘In bed met…’ Bij dit ligconcert in een tot knusse slaapkamer omgebouwde zaal mocht je in je mooiste pyjama genieten van singer-songwriters uit Oost.
Zo was er het country/folk duo Sam en Julia dat al eerder in de finale van de Grote Prijs van Nederland stond. Maar hoe mooi ook, het licht ging wel erg op tijd uit.