Home Exposities in Oost Op vijf locaties in Betondorp | Journeys to a home

Op vijf locaties in Betondorp | Journeys to a home

0

Op vijf locaties in Betondorp vertelt de internationaal bekende fotograaf César Dezfuli vijf verhalen. De expositie laat zien hoe een aantal nieuwe Amsterdammers, die hun thuisland zijn ontvlucht, in Amsterdam-Oost hun leven opnieuw opbouwden.

Expositie
Journeys to a home
César Dezfuli
Te zien tot 30 juni

Vijf verschillende Amsterdammers met een migratieachtergrond vertellen hun verhaal en zijn op camera vastgelegd door Dezfuli. De reportage is te zien op vijf verschillende locaties in Betondorp. Het startpunt is de Groene Lotus, een creatieve ruimte en winkel op Brink 28. Hier vind je informatie over de locaties en de route. Elke locatie vertelt een verhaal van een van de vijf nieuwe Amsterdammers. De expositie geeft een antwoord op waar de geportretteerden vandaan komen, welk leven ze achterlieten en wat hen tegenwoordig in het dagelijks leven bezighoudt.

Dezfuli werkte al eerder met dit thema voor een ander project genaamd Passengers. Deze fotoreportage werd in 2023 bekroond met een World Press Photo Award. Journeys to a Home kan worden gezien als vervolg op dit project.

De tentoonstelling is tot zondag 30 juni elke week op zaterdag en zondag te zien van 11.00 tot 17.00 uur. Startpunt: The Green Lotus, Brink 28, Betondorp.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.


Vijf locaties
Start Brink 28

Het startpunt is de Groene Lotus, een creatieve ruimte en winkel op Brink 28. Hier vind je informatie over de locaties en de route.