Home Kunst Opmaat Ligeti Festival met talkshow voor breed publiek

Opmaat Ligeti Festival met talkshow voor breed publiek

0
György Ligeti Foto Schott Promotion-H.J. Kropp.

Musici en kenners van hedendaagse muziek roemen de zeer fantasierijke muziek van de componist György Ligeti (1923-2006): muziek die iedereen eens gehoord zou moeten hebben. Om deze fascinatie te delen met zoveel mogelijk mensen organiseert Muziekgebouw aan ’t IJ zaterdagavond 24 februari een talkshow over deze intrigerende Hongaarse componist.

Muziek die iedereen eens gehoord zou moeten hebben

Wat was Ligeti voor een man? Hoe klinkt zijn muziek? En wat maakt zijn werk zo fascinerend? Daarover gaat het zaterdagavond 24 februari in de Grote Zaal van het Muziekgebouw.

Muziek in filmklassiekers
György Ligeti is een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Hij werd bekend bij een groter publiek door het gebruik van zijn muziek in filmklassiekers als The Shining en 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick. Zijn muzikale oeuvre is van ongekend hoge kwaliteit en bestrijkt vele genres als orkestmuziek, opera, koormuziek, kamermuziek en piano-solowerken.

Ligeti Festival in april
Gasten Pierre-Laurent Aimard (curator van het festival en jarenlang Ligeti’s vaste pianist) en Reinbert de Leeuw (muzikaal adviseur) staan hier onder leiding van Radio 4-presentator Maartje Stokkers bij stil. Daarnaast spelen deze avond Pierre-Laurent Aimard, violist Joseph Puglia en het Dudok Quartet Amsterdam enkele sleutelwerken van Ligeti. De Warm-Up vormt zo een bliksemintroductie op Ligeti als opmaat naar het Ligeti Festival dat op 5 april begint.

Meer informatie en tickets www.muziekgebouw.nl/ligeti