Home Overzicht Opnieuw deze winter geen alcohol in Oosterpark

Opnieuw deze winter geen alcohol in Oosterpark

0

Komende winter geldt er in het Oosterpark opnieuw een alcoholverbod. Daarmee wil het stadsdeel de groep van overlastgevende alcoholisten beter benaderbaar maken voor hulpverlening en overlast tegengaan.

Beeld Hans Heigeert

In het Oosterpark veroorzaken groep alcoholisten en andere overlastveroorzakers al enige jaren overlast. Het zijn met name mannen die bovenmatig alcohol gebruiken. Een alcoholverbod in de winter maakte de groep de afgelopen jaren beter benaderbaar voor hulpverlening en zorgde voor vermindering van de overlast. Een andere reden voor het verbod waren zorgen over gezondheidsrisico’s vanwege de combinatie van kou en alcoholgebruik.

Alcoholverbod  in Oosterpark van 1 oktober tot 1 april

Met ingang van 1 oktober geldt in het Oosterpark opnieuw een verbod op het gebruiken van alcohol en het meenemen van aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende dranken. Het verbod geldt van 1 oktober tot 1 april. Het gebruiken van alcohol is wel toegestaan op de terrassen van de horecabedrijven.

Een harde kern is altijd te vinden in het Oosterpark. Dit heeft een aanzuigende werking op andere alcoholisten, waardoor er toch altijd een groep alcoholisten en overlastgevers aanwezig is. Door het  alcoholverbod was de groep de afgelopen jaren beter benaderbaar voor hulpverlening. Ook verminderde de overlast.