Home Eten&Drinken Opnieuw meer te zien en te proeven op najaarsmarkt Hortus

Opnieuw meer te zien en te proeven op najaarsmarkt Hortus

0

Festivals en markten, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Ook Hortus kent zijn festivals en markten. Op 23 en 24 september organiseert het planten-walhalla wederom haar traditionele Najaarsmarkt. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam om te proeven en te kopen. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud.

In de mooiste tuin van Amsterdam staan het gehele weekend diverse marktkramen. Deze markt is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Zo kunt u zaden, bollen en planten kopen van plantenkwekers  De Bolderik of P.C. Nijssen en er staan informatiekramen van vele bevriende plantenverenigingen. Werkgroep Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging en de Pelargoniumvereniging staan u graag te woord met bijzonderheden over deze plantengroepen. Bij de kraam van Carnivora worden op zaterdag de vleesetende planten gevoerd. Om 14.00 starten er rondleidingen door de tuin.

Genieten en proeven
Uiteraard valt er ook veel te genieten van wat het land ons brengt. Op de markt kun je proeven van Amsterdamse honing van Stadsimkerij Soet Heem. Portabella heeft vele soorten paddenstoelen en zwammen en er is fruit van de oogst van Historische Tuin Aalsmeer. Nieuw dit jaar zijn de dames van Peas of cake, die bijzonder lekkernijen maken met peulvruchten!

De Hortus is op zaterdag 23 en zondag 24 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 9 euro voor volwassenen en 5 euro voor senioren en kinderen.