Home Overzicht Opvallend veel jongeren bij geweldige The Doors Alive

Opvallend veel jongeren bij geweldige The Doors Alive

0

Afgelopen zaterdagavond was ik in Q-Factory voor een live optreden van The Doors Alive. Het is de nummer 1 tribute band van de legendarische sixties rockband The Doors. De band uit Californië was vooral in de jaren ‘60 populair met hun psychedelische- en poëtische teksten.

Tekst en foto’s Eddy Ellert

De grote zaal van de Q-Factory was uitverkocht en gevuld met The Doors fans uit het hele land. Wat mij opviel was dat ik ook veel jongeren zag tussen het wat oudere publiek. Zoals ik al gewend ben van de zowel grote als kleine zaal van de Q-Factory, was het geluid weer voortreffelijk!

Bij de eerste twee nummers was de stem en verschijning van zanger Mike Griffioen een genot om naar te luisteren en te kijken. Als je je ogen sluit zou je denken dat hier de legendarische Jim Morrison live staat te zingen.

Tijdens een ‘pauze’ die zanger Mike maakte – hij liep naar achter het podium – vermaakten gitarist (Baz Meyer), Drummer (Buzz Allan) en toetsenist (Norbert Varga) het publiek met een korte solo/medley van een van hun nummers. De band speelde alle grote hits, zoals ‘Light My Fire’, ‘When The Music’s Over’ en ‘Riders On The Storm’, maar ook minder bekende nummers, die het publiek zeker wist te waarderen.

The Doors Alive weten de authentieke sixties-sound te bereiken door gebruik te maken van precies dezelfde instrumenten als The Doors. En als muziekliefhebber ziet het er ook nog eens cool uit!

De Q-Factory weet goede (tribute) bands uit te nodigen en op te laten treden. Voor woensdag 23 mei staat Earth, Wind & Fire op de agenda. Ik kan niet wachten om deze band live te zien in Oost.