Home Overzicht Opvang Syrische vluchtelingen zoekt donateurs

Opvang Syrische vluchtelingen zoekt donateurs

0

Eind februari hebben dertig Syrische vluchtelingen hun intrek genomen in een leegstaand kantoorgebouw aan de Mauritskade. Voor de bewoners is Hoost een aangenaam alternatief voor de grootschalige opvang in tentenkamp Heumensoord. Hiermee willen vluchtelingen en buurtbewoners aantonen dat kleinschalige opvang wél kan. Om de kleinschalige opvang mogelijk te maken zoekt Gastvrij Oost zoekt donateurs.

Buurtbewoners hebben samen met de vluchtelingen ‘het woonhuis’ gereed gemaakt; is er schoongemaakt, geklust, geschilderd, bedden in elkaar gezet, zijn gordijnen genaaid, de keuken compleet gemaakt met potten, pannen, bestek, glazen, koelkasten, wasmachines en nog veel meer. Buurtbewoners gaan meewerken in het beheer en organisatie van het gebouw.

Hoost is daarmee een kleinschalige opvang waar vluchtelingen zelfvoorzienend zijn en in samenwerking met buurtbewoners zorgen voor hun eigen woon- en slaapgelegenheid, inrichting, maaltijden en voorzieningen voor de dag. ‘We starten met inburgering door Nederlands en ondersteuning naar activiteiten en werk’, zegt Loes Leatemia van Gastvrij Oost. ‘We geloven dat deze manier van opvang sterk bijdraagt aan duurzame integratie in de Nederlandse samenleving.’

Hoost is één van de projecten van Gastvrij Oost. Gastvrij Oost is een initiatief van bewoners en ondernemers uit Amsterdam Oost en wil samen met vluchtelingen een alternatief aanbod op het gebied van huisvesting en inburgering van vluchtelingen organiseren.

Meer info Facebook | www.gastvrijoost.amsterdam

Doneren www.voorjebuurt.nl/campaigns/hoost