Home Duurzaam Oude tegels zijn nieuwe planten waard

Oude tegels zijn nieuwe planten waard

0

Onder de naam ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ is Jungle Amsterdam in samenwerking met een aantal buurtmoestuinen in Oost een groenproject gestart. Bewoners kunnen hun tuintegels en tuinstenen inleveren tegen mooie groene plantjes.

Amsterdam wordt vaak een groene stad genoemd, maar er is ook enorm veel steen. Pleinen en tuinen liggen vol met tegels, asfalt en beton. Al dat steen zorgt voor grote problemen zoals wateroverlast, temperatuurstijging in de zomer en verdroging van de bodem. Dat is natuurlijk ook een zaak van de gemeente als het gaat om het vergroenen van pleinen en openbare ruimte. Maar als bewoner kun je zelf ook veel doen, door stenen te vervangen door aarde met planten.

Help mee om Oost leefbaar en veilig te maken, haal die tegels uit je tuin en ruil ze om voor planten. Dat kan op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de buurtmoestuin Oost Indisch Groen (hoek Insulindeweg / Kramatweg). Zij hergebruiken de stenen weer om er nieuwe plantenbakken en borders van te maken. En jij krijgt planten voor je tuin. Er zijn diverse planten voor zand, klei of veengrond, voor zon of schaduwrijke plekken en voor droge of vochtige grond. Hoe meer tegels je inlevert, hoe meer plantjes je krijgt.

Zo werkt het ruilsysteem

1 of 2 stoeptegels (t/m 5 klinkers) = 1 plantje
3-5 stoeptegels (t/m 10 klinkers) = 2 plantjes
6-9 stoeptegels (t/m 20 klinkers) = 3 plantjes
10-14 stoeptegels (t/m 30 klinkers) = 4 plantjes
15-20 stoeptegels (t/m 40 klinkers) = 5 plantjes
20 stoeptegels en meer (meer dan 40 klinkers) = 6 plantjes

De actie start op zaterdag 9 juni 2018

Let op! Dit is een actie van de Jungle, maar de stenen zijn te ruilen voor planten bij buurtmoestuin Oost Indisch Groen.
Dit project is een initiatief van de Jungle en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente.

Vorig artikelPolitie sluit goudhandel na vondst geladen vuurwapen
Volgend artikelOp Nationale Buitenspeeldag: Interactief spelen met ‘speelboog’