Home Overzicht Ouderenvriendelijke route moet uitnodigen tot bewegen

Ouderenvriendelijke route moet uitnodigen tot bewegen

0

Ouderen die wonen in het Flevohuis kunnen zonder veel obstakels via de Soembawastraat naar de Javastraat en het Javaplein lopen en weer terug. Zij kunnen de weg niet kwijt raken. De route is aangegeven met  richtinggevende tegels in de stoep. Deze ‘oudervriendelijke route’ moet ouderen uitnodigen tot bewegen en ontmoeten.

In de omgeving van het Makassarplein zijn meer voorzieningen voor ouderen gerealiseerd. Op een aantal plekken, zoals op het Javaplantsoen en in het Flevopark, zijn nieuwe seniorenbanken geplaatst. Deze bankjes zijn extra hoog en hebben armleuningen om makkelijker weer overeind te komen. Ze vormen meestal een koppel met een reguliere bank. Bij het Flevohuis zijn er nieuwe parkeerplekken voor gehandicaptenwagens, zoals een canta, aangelegd en is er een wegwijzer geplaatst om de juiste ingang van de flat sneller te kunnen vinden.

Actief in beweging blijven
‘We weten dat Nederland vergrijst en dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen’, zegt stadsdeelbestuurder Rick Vermin. Hij vindt het gesprek met bewoners hierover van belang. ‘Actief en in beweging blijven is dan heel belangrijk. Door deze relatief eenvoudige ingrepen in de openbare ruimte, maar ook door te kijken naar voorzieningen langs de route, kunnen we hier een goede bijdrage aan leveren.’

Meer voorzieningen en aanpassingen
Op een aantal plekken, zoals op het Javaplantsoen en in het Flevopark, zijn nieuwe seniorenbanken geplaatst. Deze bankjes zijn extra hoog en hebben armleuningen om makkelijker weer overeind te komen. Ze vormen meestal een koppel met een reguliere bank. Bij het Flevohuis zijn er nieuwe parkeerplekken voor gehandicaptenwagens, zoals een canta, aangelegd en is er een wegwijzer geplaatst om de juiste ingang van de flat sneller te kunnen vinden.

 

Vorig artikelCountry, blues en americana de komende maanden in Q
Volgend artikelSneeuw op het ‘Pieter Vlamingpleintje’