Home Over ons

Over ons

Welkom bij oost-online

Met oost-online blijf je bij als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ. Om precies te zijn als je iets hebt met dat mooie gebied tussen Amstel en IJ. Het is een website met nieuws en informatie, met nieuws uit je buurt en handige informatie over alles wat je bezig houdt. Met de uitgebreide kalender over activiteiten, uitgaan en nog veel méér.

Het leuke van oost-online is dat de website wordt gemaakt door vrijwilligers, vaak met een professionele achtergrond. Voor mensen zonder die achtergrond kan medewerking aan oost-online een goed vertrekpunt zijn om ervaring op te doen in journalistiek, redactiewerk en fotografie.

Met een eigen formule geeft de website nieuws dat gericht is op bewoners van buurten. Naast algemeen nieuws voor bewoners van het Oostelijk deel van Amsterdam, is in het nieuwskatern informatie beschikbaar voor het Oostelijk Havengebied, de Oostelijke Eilanden, Oud Oost, de Plantage, de Watergraafsmeer de Indische Buurt en IJburg.

In oost-online vind je bovendien katernen als nieuws, cultuur en media, leefstijl, sport, natuur, eten en drinken en Zaken+Zo.

Over activiteiten in het Oostelijk deel van Amsterdam is veel te vinden in het agendakatern. De agenda geeft een uitgebreid overzicht van die activiteiten. In de meeste gevallen is veel aanvullende informatie beschikbaar. In één oogopslag zie je per dag welke voorstellingen, vergaderingen en activiteiten er zijn. Los daarvan is er een overzicht van alle exposities in Oost.

Bijdragen voor oost-online zijn van harte welkom. Dat kunnen mededelingen zijn voor de agenda, maar ook persberichten en redactionele bijdragen.

Heb je vragen of tips? Wil je meewerken? Neem contact met ons op » redactie@oost-online.nl