Home Kort nieuws Overlast door drugs en hangjongeren op Krugerplein

Overlast door drugs en hangjongeren op Krugerplein

0

Het is al tijden onrustig op het Krugerplein. De laatste weken is het verergerd. Straatmeubilair gaat in de fik, auto’s worden beschadigd en jongeren steken regelmatig zwaar vuurwerk af.

Buurtbewoners schrikken enorm van het vuurwerk, dat enorme explosies geeft. Bewoners durven alleen anoniem te praten, uit angst voor de agressie en wraak van de jongeren. Daarnaast ondervinden bewoners last van drugsoverlast, dat sinds de tweede lockdown iets is verminderd door de sluiting van de horeca. De overlast is zo ernstig dat bewoners zich onveilig voelen en ’s nachts wakker liggen. sommigen zijn bezig met een andere woning. Het optreden van de politie heeft volgens de bewoners weinig effect, agenten die op de meldingen afkomen worden met vuurwerk bekogeld.

De politie bevestigt dat het om een vaste groep hangjongeren gaat. Ze treedt wel degelijk op, maar het is lastig de jongeren op heterdaad te betrappen. Er wordt vaker gesurveilleerd en inmiddels zijn er boetes uitgeschreven. De wijkagent is in gesprek met de ouders van de jongeren. De politie pleit voor meer aandacht van het stadsdeel voor het probleem en het plaatsten van camera’s zodat opsporing van de vandalen makkelijker wordt.