Home Overzicht Pand Lloyd Hotel verkocht aan festivaldirecteur

Pand Lloyd Hotel verkocht aan festivaldirecteur

0

Het gebouw aan de Oostelijke Handelskade waarin het Lloyd hotel is gevestigd, is verkocht voor 18 miljoen euro aan Rocco Veenboer, de directeur van festivalorganisatie Awakenings. De vorige eigenaar van het pand de woonstichting Lieven de Key moest het gebouw van de hand doen omdat de overheidsregels voor woningcorporaties zijn gewijzigd. De exploitatie van het rijksmonument als Lloyd Hotel wordt ongewijzigd voortgezet.

In Het Parool zegt Rocco Veenboer dat hij als huisbaas graag wil meedenken en ideeën wil inbrengen voor het hotel. Een relatie met Awakenings noemt hij een schot voor open doel’. Hij denkt dat het hotel kan profiteren van de tienduizenden bezoekers die naar Amsterdam komen voor de festivals van Awakenings. Het hotel zegt al veel dj’s en musici te ontvangen.

Hogere opbrengst
In oktober verwachtte de makelaar nog het pand voor 16 miljoen te kunnen verkopen. Het hotel is nu dus voor 18 miljoen euro naar de nieuwe eigenaar gegaan. In eerste instantie zou het hotel onderhands worden verkocht aan de Israëlische vastgoedinvesteerder Nitsba, waarbij werd afgesproken dat er zou worden onderhandeld over de verkoop van het pand voor 15,9 miljoen euro. Na geruzie over wel of niet een afspraak over het alleenrecht van de verkoop aan Nitsba stelde de rechter dat er geen sprake was van een exclusieve afspraak.

Uniek design hotel
Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is het eerste 1 tot 5 sterren design hotel ter wereld. Volgens de website van het hotel is het een icoon van Dutch Design, gevestigd in een historisch gebouw in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Nadat het gebouw door MVRDV architecten getransformeerd is, dient het sinds 2004 als uniek design hotel. Meer dan vijftig designers en kunstenaars hebben bijgedragen aan de metamorfose van het hotel dat sindsdien op de rijksmonumentenlijst geplaatst is. Een van de pareltjes van Oost dus.