Home Lezen en schrijven Pantheon Boekhandel brengt estafetteverhaal in Week van het korte verhaal

Pantheon Boekhandel brengt estafetteverhaal in Week van het korte verhaal

0

In de Week van het Korte Verhaal presenteren Tijdschrift Ei en Pantheon Boekhandel het korte verhaal in een totaal nieuwe vorm: het estafetteverhaal. In de boekhandel wordt ‘Op sterk water’ voorgedragen door Megan van Kessel, Pim Lammers, Rinske Kegel en Jeroen van Goor. Ook aankomend debutant Sytske van Koeveringe zal de avond opluisteren met haar aanwezigheid.

Het estafetteverhaal is precies wat je je erbij voorstelt: elk geschreven deel werd doorgegeven aan de volgende, die eraan verder schreef. In tegenstelling tot Usain Bolt en zijn ploeg zullen Megan van Kessel, Pim Lammers, Rinske Kegel en Jeroen van Goor nooit terug hoeven komen op hun prestatie. Er was alleen wat doorzettingsvermogen, creativiteit en organisatie nodig. Naast ‘Op sterk water’ zullen de schrijvers voordragen uit eigen werk. Alle bijdragers publiceerden al een of meerdere korte verhalen in Ei. Ze werden gekozen vanwege hun talent én hun specifieke stijl, om zo te laten zien hoe juist door verschillen een spannend en interessant geheel kan worden gecreëerd.

Megan van Kessel schrijft aan een debuutroman en haar verhalen en teksten verschenen o.a. in De Optimist en Het Parool, op De Internet Gids en Vice. Ze treedt ook regelmatig op en is beeldend kunstenaar. Haar werk is energiek en gevuld met verrassende beelden. Ook heeft ze een voorliefde voor lijstjes met (on)mogelijkheden.

Pim Lammers won in 2013 de voorronde van Write Now! Hij publiceerde in en op meerdere bladen en platformen en zijn debuut is net verschenen: Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgender-prentenboek, met als thema: jezelf zijn. Zijn stijl is persoonlijk, voorzichtig haast, met veel aandacht voor relaties en herinneringen.

Rinske Kegel schrijft gedichten, verhalen, columns, theater en alles wat hier tussenin valt. Ze draagt regelmatig voor en haar werk verscheen o.a. in De Gids, Het Liegend Konijn, Op Ruwe Planken, Hard/Hoofd en De Optimist. Ze schrijft associërend en fantasierijk, zonder iets aan scherpte te verliezen. Niemand komt er makkelijk vanaf.

Jeroen van Goor is journalist en schrijver. Ooit won hij de Lowlands-schrijfwedstrijd. Hij publiceerde in diverse literaire tijdschriften en werkt aan zijn eerste roman. Zijn verhalen hebben vaak een dramatisch doch humoristisch randje en hij heeft een trefzekere stijl.

Sytske van Koeveringe schreef niet mee aan het estafetteverhaal – ze was toen nog redacteur bij Tijdschrift Ei. Wel publiceerde ze korte verhalen in o.a. Ei, Das Magazine, De Optimist en De Gids. In 2015 was ze in Parijs voor het residentieproject van deBuren en in 2015-2016 was ze een van de acht talenten van het Slow Writing Lab van het Letterenfonds. In mei verschijnt haar debuut Het is maandag vandaag, bij De Bezige Bij.

Estafetteverhaal en korte verhalenschrijvers in de Week van het Korte Verhaal in Pantheon Boekhandel, Sint Antoniesbreestraat 134, op 20 februari, 20.00. uur. Toegang € 5,00, reserveren via NL96INGB0005597908 o.v.v. estafetteverhaal.