Home Overzicht Parkeertarieven ook in Oost omhoog

Parkeertarieven ook in Oost omhoog

0

Parkeren voor bezoekers van Amsterdam wordt vanaf 14 april duurder. Met ingang van april mag je in het centrum 2,50 per uur meer betalen en 7,50 bij de automaat afrekenen. In alle delen van de stad gaat de prijs voor parkeren omhoog. Ook in Oost.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat de tarieven worden verhoogd. ‘Dit zijn flinke tariefverhogingen en daar zal niet iedereen blij mee zijn’, vindt  wethouder Sharon Dijkstra. ‘Maar het is noodzakelijk om de stad leefbaar en bereikbaar te houden en om te zorgen voor meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden gebruiken we om te investeren in mobiliteit en om de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte in de stad te verbeteren.’

Indische en Dapperbuurt
Het meest opmerkelijk bij de tariefverhoging is de uitbreiding van een gebied in een deel van Oost. Waar je in delen van de Indische Buurt en de Dapperbuurt nu nog 2,40 euro moet betalen, ben je vanaf 14 april 4,50 euro kwijt om een uur te kunnen parkeren. Dat is bijna een verdubbeling van het tarief.

Niet alleen bezoekers
Niet alleen bezoekers van Amsterdam krijgen te maken met hogere tarieven. Ook Amsterdammers die van de auto afhankelijk zijn en in een ander deel van de stad moeten parkeren, betalen buiten de eigen parkeerzone het nieuwe tarief.

Gemeentelijke parkeergarages
Ook de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages gaan omhoog. Parkeren in de parkeergarage blijft wel goedkoper dan parkeren op straat. Het stadsbestuur wil de binnenstad voor een groot deel autoluw maken. Verhoging van de parkeertarieven helpt hierbij.

Bezoekersregeling uitgebreid
Wil je bezoekers ontvangen die met de auto komen, dan kun je gebruik maken van de bezoekersregeling. Die wordt verruimd naar 40 uur per maand. Dit geldt voor Oost waar maximaal 10 uur korting geldt. Door deze verruiming kunnen bewoners hun bezoek meer uren per maand met 50 procent korting laten parkeren.

Wethouder Dijkstra sluit niet uit dat in de toekomst ook de parkeertarieven voor bewoners worden verhoogd.

Check www.amsterdam.nl/parkeren