Paul Vugts over Afrekeningen en jihadisme

  0

  Misdaadverslaggevers. Je hebt Peter R. de Vries, je hebt John van de Heuvel, je hebt Steve Brown, je hebt Bas Van Hout, en er zijn er vast nog meer. Allemaal alfa mannetjes, met een reusachtig ego, die bovenop hun eigen apenrots zitten.

  Dat geldt niet voor mijn favoriete criminaliteitswatcher Paul Vugts. Een bescheiden, hardwerkende man, die zich het liefst op een gammele stadsfiets verplaatst, de bescheidenheid zelve is en geen egomaniak zoals veel van zijn collega’s.

  Paul Vugts, die al 20 jaar het vuur uit zijn sloffen loopt Het Parool, een krant in een continue strijd het hoofd boven water te houden in deze digitale tijden.

  Ik heb en zwak voor Paul, maar dat heeft ook strikt persoonlijke reden. Hij kocht ooit mijn cd ‘Muzikale hoogtepunten uit Robz Pianobar’, een waar muzikaal meesterwerk al zeg ik het zelf, en een collectors item waar naar verluidt inmiddels enorme bedragen voor geboden worden.

  Paul heeft sinds die tijd duizenden artikelen voor de krant geschreven en een zestal boeken. Recent kwam zijn nieuwste boek uit ‘Afrekeningen’. Over moord en doodslag in Mokum, allemaal waar gebeurd.