Home Overzicht Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek

Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek

0

Een ensemble van het Nederlands Kamerorkest speelt samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev, is te zien in Het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal. Dirigent is Stef Collignon.

Het originele verhaal van Peter en de Wolf is simpel: op een mooie ochtend komt het jongetje Peter, die bij zijn opa woont, bij de vijver. Er fluit een vogel, er kwaakt een eend, een kat loert op de vogel. Plotseling verschijnt er een wolf die de eend met één hap verslindt. Peter weet de wolf met behulp van een paar toegeschoten jagers te vangen en brengt hem naar de dierentuin. Einde verhaal. Een vaag verhaal, met veel losse eindjes. Want wat gebeurt er met die eend? En waarom woont Peter eigenlijk bij zijn grootvader? Heeft hij geen ouders? Wie is die grootvader eigenlijk? En waarom fluit die vogel zo nerveus?

Nederlands Kamerorkest met Frans van Deursen naar Compagnietheater

Aanvankelijk lijken we getuige te zijn van de zoveelste uitvoering van Peter en de Wolf van Prokofjev, maar Van Deursen kruipt in de huid van ’s lands bekendste misdaadverslaggever en die zet het verhaal rigoureus naar zijn hand. Alle losse eindjes en vragen uit het originele verhaal dienen te worden opgelost, de onderste steen moet boven. Een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek met naast Peter R. de Wolf ook een hoofdrol voor onder meer De Vogel, een bikkelharde drugshandelaar én knuffelcrimineel.

Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek op 18 en 19 juni om 20.30 uur in het Compagnietheater. Let op toegang 16+.